×

مقاله ایمپلنت دندان چیست سری چهارم

ایمپلنت دندان چیست سری چهارم
















1 – عوارض و خطرات :
 در هر عمل جراحی امکان هرگونه بروز مشکل وجود دارد و در هنگام کاشت ایمپلنت دندان امکان خون ریزی و عفونت و صدمه رسیدن به اعصاب (دندان پزشک در هنگام سوراخ کردن استخوان فک  پایین امکان دارد به اعصابی که از فک رد می شود آسیب رساند که این کار باعث ایجاد درد و بی حسی همیشگی در فک خواهد شد گاهی نیز بعد از چند ماه اعصاب ترمیم یافت و مشکل حل شد )و حفره های بینی وسینوس ها که جایگاه آنها در بالای دندان های فک بالا قرار دارنداست پشک اعصابی را که از فک رد می شود را دچار آسیب کند . گرفتن عکس رادیولوژی  opg به جراح کمک می کند تا محل دقیق قرار گرفتن اعصاب وسینوس ها و حفره بینی را شناسایی کند .
توجه : روکش های ایمپلنت با چسب محکم به ایمپلنت می چسبند اگر گیر کافی در دندان مصنوعی بیمار نباشد از مینی ایمپلنت یا ایمپلنت باریک استفاده می شود تا در محل خود ثابت نصب شود .
2 : فواید ایمپلنت کدامند :
الف-    کسانی که دوس ندارند از پروتز مصنوعی متحرک برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته خود استفاده کنند .
ب -    کسانی که با دندان متحرک مصنوعی مشکلی در عمل جویدن  دارند .
پ-    کسانی که در مجاورت دندان های از دست رفته دندان سالم دارند و نمی خواهند آنها تراشیده و آسیب ببینند و در نهایت آنها را هم از دست بدهند .
ت-    کسانی که می خواهند جای خالی دندان های از دست رفته را با دندانهای شبیه دندان های طبیعی خود پرکنند .
چه کسانی می توانند ازایمپلنت دندانی استفاده کنند؟ چون علم و تکنولوژی در زمینه ایمپلنت پیشرفته است این امکان را برای کسانی که از داشتن پروتز ثابت منعی ندارند و از نظر سیستم بدنی نسبتا سالم هستند میتوانند از این روش بهره ببرند.
3 : مواردی که باید درباره ایمپلنت  دانست و بعد اقدام به ان کرد عبارتند از :
الف – بیشتر ایمپلنت ها در یک جلسه انجام می شوند .
ب – جلسات بعدی به منظور چکاپ و معاینه صورت می گیرد .
پ – اگر استخوان فردی ضعیف باشد باید از آن بابت تقویت شود
ت– بی حسی بیشتر موضعی انجام می گیرد .
ث – مدت زمان که ایمپلنت می تواند مرحله ترمیم خود را به اتمام برساند و ثابت شود  2  تا 5 ماه می باشد .
4 : هزینه ایمپلنت و مدت زمان عمر کارائی آن چقدر است ؟
 چون تعداد کمپانی های سازنده قطعات ایمپلنت درکشورهای  آسیا و اروپا و آمریکا هستند بنابر این قیمت ها نتفاوت است و گاهی هم هزینه ها حتی از قیمت یک بریچ  و قطعات جانبی آن کمتر است  و عمر مفید ایمپلنت ها مادام العمر هستند .
5 : آیا ایمپلنت ها به نگهداری خواصی نیازمندند ؟
بله همانطور که دندان طبیعی به مراقبت و نگهداری نیاز دارد باید در نگهداری آنها توجه و دقت فراوان به کار رود ،اگر چه آنها پوسیده نمی شوند ولی امکان دارد در اثر وارد شدن میکروب به داخل لثه به ایمپلنت صدمه وارد کنند پس باید مرتب چکاپ صورت گیرد ونیز مسواک زدن روزانه فراموش نشود .
توجه : اگر در مسواک زدن تنبلی می کنید باید از اقدام به کاشت ایمپلنت دندانی منصرف شوید .
6 : آیا بدن ایمپلنت را رد می کند یعنی به عنوان جسم خارجی پس می زند ؟
 به آن صورت که پس زدگی در دیگر عمل های پیوندی که در مواردی مانند پیوند کلیه و قلب و ریه انجام می شود در ایمپلنت به ندرت اتفاق می افتد چون جنس فلزایمپلنت از تتانیوم بوده و این فلز با بدن سازگاری بیشتری دارد  .
 لطفا ادامه را در سری پنجم دنبال کنید


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/11/19 18:11:10