×

مقاله تنبلی تخمدان و ناباروری سری اول

تنبلی تخمدان و ناباروری  سری اول













کسانی که  بالای سی و پنج سال سن داشته و همچنین رابطه منظم و بدون محدودیت به مدت شش  ماه الی یک سال برقرار کردند  و نتیجه ای عایدشان نشد پس از این به بعد باید به سراغ دکتر بروند تا مشکلات سر راه نازایی را برطرف کرده تا بتوانند توانایی باروری خود را به دست آورند .
مهم ترین عوامل مؤثر در ناباروری خانم ها .
1 – انسداد یا آسیب لوله های رحمی
زمانی که لوله های فالوپ در اثر آسیب دیدن بسته می شوند مانع از رسیدن اسپرم به تخمک شده و یا تخمک بارور شده به رحم می شوند  عوامل مؤثری مانند : التهاب لگنی – عفونت های جنسی (کلامیدیا) و جراحی استریل کردن قبلی منجر به ایجاد مشکلات رحمی می شوند 
علائم : هیچ نشانه ای از بروز انسداد لوله های فالوپ در بیمار ظاهر نمی شود .
درمان : باز کردن انسداد لوله رحم توسط عمل جرای – عدم موفقیت در عمل جراحی
باز کردن انسداد لوله رحم – به وجود آمدن آسیب دیدگی شدید لوله های فالوپ رحم  به طوری که دیگر قابل ترمیم نباشند – امکان دارد برای افزایش قدرت بارداری در روش IVF لوله های رحمی از بدن برداشته شوند .
میزان موفقیت :
میزان باروری در لقاح بعد از عمل جراحی به صورت گستره بستگی به مکان و میزان بسته شدن لوله رحم و اندازه گسترش بافت توسعه یافته دارد .خانم هایی ناباروری انسداد لوله رحی داشتند و از روش IVF برای بارداری استفاده کرده اند 22 % احتمال بارداری در هر دوره درمان برای آنها دوجود دارد در این شرایط باردای به فاکتور هایی مانند : سن خانم و میزان درگیری بیماری لوله های رحمی به انسداد یا حذف شدن آنها بستگی دارد .
2- ناتوانی تخمک یا عدم تخمک گذاری
علائم :  تخم بالغی توسط تخمدان آزاد نمی شود و یا تخم ها در تخمدان همانطور کوچک می مانند و بزرگ نمی شوند .
دلایل :  پریود نشدن و یا تعداد ماه های پریود شدن کم است - خون ریزی پریود به سه صورت اتفاق می افتد سبک ، معمولی ،سنگین - بروز نکردن علائم قائدگی مانند " حساسیت سینه ها ، نفخ " .
 روش درمان :  تنظیم وزن ، نه خیلی چاق و نه خیلی لاغر – خوردن داروهای باروری  - داشتن تلقیح آزمایشگاهی (IVF) .
میزان موفقیت :  30 تا 40 % خانم هایی که برای تخمک گذاری کلومیفن سیبرات مصرف می کنند در سومین دوره درمان ، باردار می شوند – زمانی که داروهای افزاینده تولید تخمک با روش تلقیح مصنوعی همزمان صورت گیرد 10 الی 20 % در هر دوره درمان تقویت می شود .
متناسب با سن ها درصد تولد نوزاد زنده در روش IVF  به این ترتیب می باشد .
- 34  ساله یا پایین تر 40 % 
- 35 ساله تا 37 ساله  31 %
 - 38 ساله تا 40  ساله  11 %
- 43 ساله با بالا 5 %
3 – سندرم تخمدان پلی کیستیک
به شرایطی اطلاق می شود که فولیکول ها در تخمدان کوچک مانده و بالغ نمی شوند به دلیل بهم خوردن تعادل هورمونی و همچنین الگوی مشخصی برای تخمک گذاری وجود ندارد یعنی دوره تخمک گذاری نامنظم می باشد .
علائم : رشد بیش از حد مو – پریود های نامنظم – بروز آکنه – چاقی
لطفا ادامه مطلب را در سری دوم دنبال کنید .



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/08/10 09:49:32