اسباب بازی کودک، از هر نوعش بچه ها را خوشحال می کند. بچه ها موقع گرفتن اسباب بازی وسواس به خرج نمی دهند اما شما به عنوان والدین آنها در انتخاب اسباب بازی کودک تان باید دقت داشته باشید.
اسباب بازی ها فقط برای بازی کردن نیستند. اسباب بازی کودک باید جذاب باشد اما باید مشخصات دیگری هم داشته باشد مانند مناسب سن کودک بودن، محرک و ایمن بودن. به یاد داشته باشید که بازی در رشد اجتماعی فیزیکی ذهنی و عاطفی کودک شما نقش مهمی دارد. برای همین شما باید به اسباب بازی کودک به چشم ابزار آموزشی نگاه کنید.
در گذشته با اتاق بازی کودک چگونه باید باشد؟ درباره فضای بازی کودک گفتیم. امروز سراغ اسباب بازی های کودک می رویم. در هنگام انتخاب اسباب بازی کودک به نکات زیر دقت کنید:
اسباب بازی هایی که کارهای زیادی می کنند به کودک اجازه ی استفاده از قوه ی تخیل خود را نمی دهند. عروسک ها و حیواناتی که آواز می خوانند و صحبت می کنند از تخیل و داستان پردازی کودک ممانعت به عمل می آورند.
تحقیقات نشان داده که محدود نکردن استفاده از وسایل الکترونیکی و بازی ها می تواند بر پیشرفت و سلامت کودک تاثیر منفی بگذارد. تاثیراتی مانند کاهش شنوایی بر اثر صدای بلند برخی بازی ها، اضافه وزن به علم کاهش تحرک کودک و تاخیرات در باز شدن زبان کودک و…
برای همین شما باید استفاده از این وسایل را برای کودکان محدود کنید.
بچه های زیر دو سال نباید به هیچ وجه تلویزیون تماشا کنند و یا با کامپیوتر بازی کنند، برای بچه های بالای دو سال ۱-۲ ساعت بازی های الکترونیکی در روز کافی است.
یک سی دی که بتواند درباره آموزش زبان و یا موسیقی باشد آموزشی است اما هر بازی کودکی که برچسپ آموزشی دارد مفید نیست. قبل از خرید بازی خوب درباره ی جنبه های آموزشی آن تحقیق و فکر کنید.
به بچه ها فرصت دهید یکی یکی روی بازی های خود تمرکز کنند و از آنها یاد بگیرند. داشتن بازی های بسیار در آن واحد باعث می شود کودک نتواند روی بازی ها تمرکز کند.