×

مقاله بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

بلوغ به طور معمول در دختران در سنین 8 تا 12 سالگی و در پسران بین 9 تا 14 سالگی رخ می دهد اما بلوغ جنسی کامل شده (یعنی تمام ویژگی های جسمانی و ... ظاهر شده باشد) در دختران 12 تا 14 سالگی و در پسران 14 تا 16 سالگی است.

حال اگر زیر سنین بلوغ کامل که در بالا اشاره شد بلوغ کامل رخ دهد آن را بلوغ زودرس گویند. یعنی 4 تا 8 سالگی برای دختران و زیر ده سال برای پسران.
در مورد دختران خطرناک تر است چرا که ممکن است مورد سوء استفاده جنسی قرار بگیرند و کودکان باردار شوند.

عوامل موثر بر بلوغ زودرس:
1. اختلال در کارکرد غدد داخلی می تواند منجر به بلوغ زودرس باشند. (در دختران تخمدان ها و کم کاری تیروئید و در پسران کم کاری تیروئید)
2. وراثت: می توانیم انتظارش رو داشته باشیم از روی مشاهده
3. تغذیه: خوردن مواد گرکالری (گرم) وقتی نوع تغذیه شود یعنی به صورت مداوم استفاده شود باعث زودرس شدن بلوغ خواهد شد. و کلاً چاقی در دختران و افزایش تراکم چربی در بدن، آن ها باعث می شود.
و دومین مورد در تغذیه مصرف موادغذایی که حاوی مواد نگهدارنده است.
4. سابقه ضربه های مغزی –نادر است البته- و باید علائم ضربه مغزی را داشته باشد و در بیمارستان بستری شود.
5. عوامل محیطی: دیدن تصاویر جنسی که در کودکان در ذهنشان ذخیره می شود.
و این مربوط به والدینی است که از تلویزیون و ماهواره به عنوان پرستار بچه استفاده می کنند.

نکته: دلیل علمی مربوط به نکته 5 این است که تصاویر غیر قابل درک در ذهن کودکان انباشته می شود و در زمان های نامشخصی باعث فعالیت هیپوتالاموس و هیپوفیز در مغز می شود.

در این دوران کودکان از نظر جسمی به سمت جوانی می روند اما از نظر رفتار گاهی به سمت کودکی میل می کنندو یادمان باشد با جملاتی مثل: از قد و هیکلت خجالت بکش فرزندانمان را سریع به دنیای بزرگسالان وارد نکنیم و باعث خجالت آن ها نشویم.

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/05/24 16:42:31