×

مقاله چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم و به آرامش درون برسیم

چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم و به آرامش درون برسیم

 







مطلب را با یک سوال آغاز میکنیم آیا تابحال به ذهن شما این افکار خطور کرده که احساس پوچی و  افسردگی و کسلی  کرده باشید ؟ اگر جوابتان مثبت است حال می پرسم علت این حالات خود را جستجو کردید ؟ گاهی اوقات در زندگی روزمره خود به خوداحساس هایی مانند بی خوصله گی ،غمگینی، ناامیدی ، افسردگی و  کسالت و بیهودگی کرده اید و با خود فکر می کنیم چرا فرد موفق و بشاشی نیستیم به صورت  واضح اگر بگویم اصلا شادی و دلخوشی به درون ما راه پیدا نمیکند و دلخوشی را احساس نمی کنیم و از زندگی خود بطور کامل بهره نمی بریم

به طور حتم برای شما این اتفاق افتاده که احساس کنید کمبودی دارید و واقعا وجود یک خلاء را در زندگی خود حس کنید این زمانی رخ می دهد که شما خود را با شخصی دیگر مقایسه کنید و او را فردی موفق و خوشبخت بدانید و خود را فردی ناکام تلقی کنید  این حساسات متغیر  در نظام آفرینش باعث می شوند ما از لحظه لحظه زندگی مان احساس هایی را حس کنیم که بدون درک انها ما قادر به پی بردن به  قدر ارزش سلامتی و لحظات خوب زندگی  نبودیم  و اگر از این دیدگاه اتفاقات دنیا را بنگریم می فهمیم که به طور کلی حوادث زندگی عوض خواهد شد و در نتیجه فشار های روحی و روانی و افکار منفی جای خود را به شادی و نشاط می بخشد .

مهم ترین محور و عاملی که بر زندگی شما سایه می افکند شما را  دچار پریشانی و غمگینی و افسردگی و نا توانی روحی و کلافه شدن می کند  نگرش منفی  داشتن به زندگی و مهمتر از آن نسبت به ((خود )) است . شما با این نوع تفکر ات  منفی وغلط و منفی نگری  ، روح و روان خود را مورد هدف حملات سنگین قرار می دهید که نتیجه آن دچار شدن  به افسردگی وخرابی روحیه و آوارشدن روح است.

 حال پرسش این است که چرا خود را در این دنیای به این بزرگی در داخلی زندان تصور می کنید ؟  چرا خود را سردر گم و درگیر پیچ و خم های زندگی میکنید و فکر می کنید که به بن بست و به آخر خط رسیدید و شروع به خواندن آیه یاس و نا امیدی می کنید ؟ همه این افکار نادرست احتمالا از دوران نو جوانی به شکل ناخودآگاه به آن دچار شده اید .

راه حل های برای از بین بردن این افکار وجود دارد که می تواند شما را ازاین  گرفتاری نجات دهد و دوباره شادی و نشاط  را به روحیه شما بازگرداند .

 این راه حل ها عبارتند از :

1 : روی آوردن به مسائل معنوی و اهمیت دادن به خواندن نماز اول وقت

2 : هرچه قدر می توانید قران بخوانید و همیشه به لطف و رحمت خدا امید فراوان داشته باشید و همچنین اهل بیت علیه سلام را به کمک بطلبید.

3 : تا آنجا که امکان دارد  تنها نمانید به غیر از زمانهایی که لازم است آنهم خیلی مدت زمان خیلی کم  .

4 : سعی کنید در زمانهایی که افکار منفی و آزار دهنده سراغ شما آمد از هجومشان جلوگیری کنید مثل روی اوردن به مطالعه و یا کارهایی های که امکان انجام آن هست مشغول شوید شما با انجام این کارهای مجال جولان به افکار منفی در ذهنتان را نخواهید داد  .

5 : به جای فکر کردن به عیوب و ناکامی ها و کاستی ها به ابعاد مثبت خود بیندیشید و آنها را در یک برگ کاغذ یادداشت کنید و همچنین به توانایی ها و موفقیت های که کسب کرده اید را در ذهن خود مرور کنید .

 مثال واضحی در این زمینه وجود دارد که زندگی را تشبیح به یک ایوان کرده و دارای مارا تشبیح به آب داخل آن می کند که بخشی از لیوان پر و بخشی از آن خالی است شما ذهنتان را به بخش پر آن متمرکز کنید و بهره به ببرید و به بخش خالی آن فکرتان را در گیر نکنید تا غصه نیمه خالی آن را نخورید بدین ترتیب شما از فرصتها به نحو احسن استفاده کرده و دیگر نگران اینده نخواهید بود .

6 : با کسانی که روحیه ای شاد دارند و بسیار کوشا و اجتماعی و مومن هستند معاشرت کنید چون این اشخاص مثبت اندیش و مثبت نگر هستند و از زندگی شکایت ندارند و راضی هستند .

7 : سعی کنید هر روز نیم ساعت تا یک ساعت ورزش کنید زیرا ورزش ضروری ترین فعالیت ها می باشد .

8  : از بیکاری و بلاتکلیفی جدا خود داری کنید برای خود یک برنامه ریزی داشته باشید .

 9 : به تغذ یه خود توجه کامل داشته باشد هرگز بدون خوردن صبحانه به کاری (تحصیل یا مطالعه) مشغول نشوید .

 10 : به موسیقی مورد علاقه خود گوش فرا دهید .

11 : سحر خیز باشید .

اگر چه رسیدن به این اهداف مشکل است ولی با کمی تلاش و پشتکار می توان به تجدید نظر در افکار منجر شد جامعه ای که در آن زندگی می کنیم پر از اطلاعات سنگین است و رسانه هایی چون تلوزیون و رادیو و اینترنت و تبلیغات و پست الکترونیکی و تلفن همراه همگی بر این سنگینی می افزاید و گذشته ازاین شکل زندگی نیزعوض شده مثلا : در شهرها با سرو صدا وترافیک و شلوغی وازدهام جمعیت و انبوهی از کارها  رو برو هستیم که باعث افزایش استرس و در نتیجه از دست دادن آرامش خواهد بود .

روانشناسان و محققان در سال های اخیر در تلاش اند شیوه های را ابدا کنند (مانند انتشار اخبار و مقالات توصیه های  بهداشتی ) تا به مردم در حفظ آرامش درمیان این همه بهبوهه و تنش یاری رساند .

 

 

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/08/30 21:39:36