یکی از مشکلات نوزادان که باعث سخت شیر خوردنشان می شود گرفتگی بینی است و بسیاری از اوقات مادران نزد پزشک رفته و در مورد گرفتگی مجرای بینی نوزادشان سوال می کنند. گاهی اوقات این گرفتگی به دلیل سرما خوردگی و یا آبریزش بینی است. اما در بیشتر مواقع علت اصلی این گرفتگی باریک بودن مجاری بینی نوزاد می باشد. وقتی کودک در اتاق و یا جایی قرار می گیرد که رطوبت هوا کم است ، مایع مخاطی داخل بینی اش خشک شده و باعث گرفتگی مجرای بینی می شود.
چون مجاری بینی نوزادان باریکاست; اگر در این مجاری باریکترشحات مخاطی جمع گردد و یا اگرهوای اتاق نوزاد زیادتر از معمول گرم باشد سبب میشود که مخاط بینی نوزاد که در داخل رحم مادر بوسیله مایعآمینوتیک مرطوب بوده با تنفس هوایگرم، خشک شود و ترشحات مخاطی نیز خشک و سبب گرفتگی بینی نوزاد شود. برای جلوگیری از گرفتگی بینیباید درجه حرارت اتاق نوزاد متناسب و مطلوب باشد (۲۲ درجه سانتی گراد).و اگر هوای اتاق نیز مرطوب باشد بهترخواهد بود (با جوش آوردن سماوربرقی یا وسایل دیگر میتوان مقداریبخار آب در اتاق نوزاد به وجود آورد).
اگر بینی نوزاد گرفته است مادرمیتواند دو قطره آب نمک (یک قاشقچایخوری نمک به ۲۵۰ سی سی آبجوشیده سرد شده اضافه نموده یا ازداروخانه قطره را تهیه نماید) داخل هرسوراخ بینی مخصوصا قبل از شیردادنبریزد تا ترشحات داخل بینیتر شود وآن را با قطره چکان یا پوآرهایمخصوص تا حدی که میتوانترشحات داخل بینی کودک را ببیندخارج نماید. مادران هیچگاه نباید شیرپستان خود را داخل بینی نوزاد خودبریزند یا بدوشند چون شیر بصورتلایهای مجاری بینی نوزاد را میپوشاند.ضمنا محیط بسیار خوبی نیز برای رشدمیکروبهاست و لذا موجب عفونت بینینوزاد میگردد.