×

مقاله نکات تربیت پسرها!!

نکات تربیت پسرها!!
بزرگ کردن پسرها و تربیت آن ها از دیر باز کاری به غایت دشوار ارزیابی شده است و با این حال مساله این است که این کار باید هر چه بهتر انجام شود.
موضوع بحث ما در واقع در این مفهوم خلاصه است که چگونه پسری را تربیت کنیم و شاد باشیم. آنچه در اینجا توضیح می دهیم راههای ساده هستند که می توانید از همین امروز آن ها را مورد استفاده قرار دهید. برای تربیت کردن پسرانمان هرگز دیر نیست، حتی اگر در حال حاضر در هیچ زمینه ای خوب نباشد.

پدر ها نقش اساسی را در تربیت پسرانشان بازی می کنند، چرا که اولین مدرسه کودک خانواده است و اولین الگوی رفتاری که پسر با آن در تعامل است، پدر است.
پسر شما یکی از دارائیهای شماست و اگر از او به درستی نگهداری و مراقبت نکنید، ممکن است تبدیل به یک بدهی بشود. اینکه پسرتان دارایی یا بدهی شما بشود،۷۰ در صد به عهده شما یعنی پدر و مادرش است.
پدر و مادر باید خود را به جای پسرشان بگذارند و از دریچه چشم او به مسائل نگاه کنند.

به خاطر رفاه خود و فرزندتان هم که شده، دوازده قدم زیر را به همراه او بر دارید:


۱٫ دوست او باشید: به پسرتان قول بدهید که هر جا نیاز داشت، به کمک او خواهید شتافت. به او قول بدهید که به افکار احمقانه اش نخواهید خندید. به او بگویید که هر زمان بخواهد می تواند به نزد شما بیاید. می تواند بدون توجه به اشتباهاتی که کرده روی شما حساب کند. به او بگویید که او پسر شماست و پسر شما باقی خواهد ماند.

۲٫ او را در معرض موقعیت های مختلف قرار بدهید: بگذارید با دوستانش زندگی را تجربه کند. بگذارید شنا کردن، کوه نوردی و قایق سواری را یاد بگیرد. بگذارید در هر کاری که به آن علاقه دارد، فعالیت کند. او را زیر فشار نگذارید. شکیبایی خود را از دست ندهید.

۳٫ به او آزادی عمل بدهید: پسر شما به یک کتاب می ماند، اگر به شما خیلی نزدیک یا خیلی دور باشد، نمی توانید او را بخوانید. پسرتان را با نخ به خودتان گره نزنید. بگذارید از شما فاصله بگیرد و کارهای مختلفی را انجام دهد.

۴٫ از او یک قهرمان بسازید: کاری کنید که اعتماد به نفس پیدا کند. به او بگوئید که لازم است دوستان ارزشمندی برای خود پیدا کند.  او را به انجام کارهای مختلف تشویق کنید. هراسهایش را از بین ببرید. او را با فاصله تحت نظر داشته باشید. بگذارید به روش و سبک خود زندگی کند. هرگز فکر نکنید که پسرتان کمسال تر و جوان تر از آن است که بتواند کاری انجام دهد.

۵٫ پسرتان را به خواندن تشویق کنید: از همان دوران کودکی برای او کتاب و مجله بخوانید. باور کنید که از این خواندن شما بهره می گیرد. دیری نمی گذرد که خودش هم شروع به خواندن می کند. خواند کتاب های خوب همیشه مقرون به صرفه است. این عادت را در او ایجاد کنید.

۶٫ دوستان خوب: به خاطر او هم که شده دوستان خوبی اختیار کنید. او به دوستان شما نگاه می کند و درباره دوستانی که انتخاب کرده اید، نظر می دهد. پسرتان را با دوستهای مختلف تان آشنا کنید، بگذارید او درباره انتخابتان نظر بدهد.

۷٫ اشتباهات او را ببخشایید: اشتباهات بهترین دوستان انسان هستند.  او را از شر منفی ها دور نگه دارید. اما کاری که او باید بکند به او دیکته نکنید. بگذارید از اشتباهاتش درس بگیرد. برخی از اشتباهات او را نادیده بگیرید.

۸٫ با او صرف وقت کنید:  با او و به خاطر او وقتی را به اتفاق بگذرانید. با او بازی کنید، برایش کتاب بخوانید. در انجام تکالیف مدرسه به او کمک کنید. از او در باره دوستانش بپرسید . زیاد حرف نزنید، گوش شنوا باشید. بگذارید دریچه های دلش را به روی شما بگشاید.

۹٫ از او در حضور دیگران انتقاد نکنید: فریاد کشیدن بر سر او و یا مجازات کردن جسمانی او، از او انسانی حقیر و دلخور می سازد و بر سماجت او می افزاید. با او ملایم رفتار کنید. به او فرصت بدهید که مسائلش را حل و فصل کند. بچه ها بیش از انتقاد به الگو و سرمشق نیاز دارند.

۱۰٫ به پسرتان بیاموزید از باختن درس بگیرد و از موفقیت لذت ببرد: پسرتان را تشویق کنید که در بازی ها و مسابقات ورزشی  ظاهر شود. به او بیاموزید که یک برنده باادب باشد و یک بازنده سربلند. شکست محدود و موقتی را بپذیرید، اما هرگز امید بی انتها را از دست ندهید.

۱۱٫ او را ناز پرورده بار نیاورید: پسرتان را از گرند روزگار حفظ کنید، اما از حمایت بیش از اندازه هم اجتناب نمائید. حمایت بیش از اندازه می تواند مانع رشد و ترقی فرزند شما شود. بگذارید فرزندتان مستقل بزرگ شود. او را به انجام دادن کارهایی تشویق کنید. بیاموزید که در موقع لزوم به فرزند خود “نه” بگوئید. گاه یک نه گفتن می تواند فرزندتان را نجات دهد.

۱۲٫ مسئول بودن را به او بیاموزید: از همان دوران کودکی برخی از کارهای خانه را به او واگذار کنید. او را تشویق کنید که کتاب ها و اسباب بازیهایش را در محل خود قرار دهد. به او بیاموزید که از انجام دادن وظایفی که به او محول شده خجالت نکشد. 

یک پسر از زمان تولد تا وقتی که ۸ ساله می شود، باید مفاهیم زیر را بیاموزد.
عشق
نظم و ترتیب
ادب و احترام
اگر پدر و مادر در ۱۰۰ ماه اول زندگی بتوانند این ویژگی های مهم را به آن ها آموزش دهند، آینده بهتری انتظار آن ها را خواهد کشید.
در ۱۰۰ ماه دوم زندگی، پسر شما باید مفهوم پول را بیاموزد. این مفهوم اقتصادی به بهترین شکل ممکن در فاصله هشت تا شانزده سالگی آموزش داده می شود.
چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/05/10 05:47:10