اکثر زنان باردار نیازی به انجام هیچ یک از آزمایشات اختصاصی به جز سونوگرافی را ندارند و در طی مراحل مختلف بارداری، به یک یا چند مورد آزمایش سونوگرافی نیاز پیدا خواهند کرد. اما اگر شما جز آن دسته از زنانی هستید که احتیاج به انجام آزمایش های خاص را پیدا می کنید داشتن اطلاعات در مورد آزمایش های پیش رو می تواند کمک شایانی به شما برساند.
نحوه انجام آزمایش آمنیوسنتز
آزمایش آمنیوسنتز با وارد کردن سرنگ نازکی درون مایع آمنیوتیک و بیرون کشیدن مقداری از مایع به داخل سرنگ، عمل می کند. به صورتی که شما به پشت بر روی یک تخت دراز می کشید، شکم شما را با محلول ید ضد عفونی کرده و بی حس می کنند. از طریق سونوگرافی هم زمان با آزمایش آمنیوسنتز، بر اساس محل قرار گیری جنین و کیسه آمنیوتیک، پزشک سرنگ را از طریق شکم و رحم وارد کیسه آمنیوتیک کرده و به مقدار 15 الی 20 سی سی، معادل 1 تا 2 قاشق غذاخوری، از مایع آمنیوتیک را بیرون می کشد. برای گرفتن جواب آزمایش باید 2 الی 3 هفته صبر کرد.
سرنگ از طریق ناف وارد نمی شود و این تصور غلطی است. بلکه دقیقا از جایی که جفت، جنین و کیسه آمنیوتیک در رحم قرار گرفته اند وارد می شوند. سرنگ آمنیوسنتز بلند است، این بلندی امکان دست یابی به کیسه آمنیوتیک را فراهم می آورد. البته دردناک بودن به علت بلندی سوزن نیست، بلکه قطر سوزن مشخص کننده میزان درد و ناراحتی است. سوزن آمنیوسنتز بسیار نازک است. این آزمایش تنها 1 الی 2 دقیقه طول می کشد. ممکن است کمی درد آور باشد، ولی غیر قابل تحمل نیست. ممکن است انقباض خفیفی را هنگام ورود سوزن حس کنید. این آزمایش با یک درصد خطر سقط همراه است. به همین دلیل تنها در موارد خاص توصیه می شود.
دکتر به شما استراحت و پرهیز از فعالیت شدید و خودداری از مقاربت، به مدت یک تا دو روز را توصیه می کند. اگر ارهاش یا گروه خونی شما منفی باشد، یک آمپول رگام یا ایمونوگلوبولین ضد عامل ارهاش، برای جلوگیری از حساس شدن ارهاش به شما تزریق می شود.