×

مقاله به حرفهای كودك مان چگونه گوش دهیم

به حرفهای كودك مان چگونه گوش دهیم












بچه ها به طور غریزی نمی دانند كه چطور باید افكار و احساساتشان را بیان كنند. همچنین به طور خودكار آماده گوش دادن به دستورات و پیروی از آنها نیستند و برای انجام این مسئولیت ها باید آموزش ببینند. والدین در اغلب موارد مجبورند روش های ارتباطی خود را بهبود ببخشند. با روش های توصیه شده زیر می توانید هر چه بیشتر با کودک خود رابطه برقرار نمایید و او را درک نمایید.



به زبان رفتار گوش دهید

كودكان پس از چیره شدن به زبان گفتار می كوشند ازطریق رفتار با آنها ارتباط برقراركنند.

كودكان بزرگتر و نوجوانان به طور شفاهی ارتباط برقرار نمی كنند و در بیشتر موارد كه تحت فشار قرار می گیرند، یا با آنها مخالفت می شود احساسات خود را بروز می دهند.

وقتی كودك رفتار جدیدی را نشان می دهد ممكن است مربوط به یك مرحله خاص سنی نباشد و قصد گفتن چیزی را به شما داشته باشد.

برای چند لحظه خود را جای كودك بگذارید و سعی كنید هدف او را از بروز چنین اعمالی كشف كنید و سپس در مورد آن اهداف با او صحبت كنید.

 

بر احساسات برچسب نزنید

روند آموزش تشخیص و بیان احساسات به یك كودك به تمرین و تكرارهای زیادی نیاز دارد. تشخیص دادن احساسات مهارتی است كه به ظرافت نیاز دارد پس صبور باشید.

 

3- تمام توجهتان را به او جلب كنید.

به بقیه افراد خانواده بگویید كه مزاحم نشوند. به یك جای خلوت و ساكت بروید و طوری رفتار كنید كه انگار تا ابد می خواهید گوش كنید. همان قدری كه برای دوستان خود كه برای مشورت نزد شما آمده اند وقت می گذارید برای كودكان خود نیز وقت بگذارید.

 

سرصحبت را بازكنید

گاهی شروع صحبت برای كودكان مشكل است.

سرصحبت را با جملاتی مانند (خب چی شده؟ بگو از چی ناراحتی؟،) باز كنید. هرچه این جملات اختصاصی تر باشند، موثرترند. اگر كودك نمی خواهد در مورد موضوعی صحبت كند به او القا كنید كه آزاد است و می تواند در فرصت دیگری این كار را انجام دهد.

 

به كودك اجازه صحبت كردن بدهید

افراد بالغ معمولا تمایل دارند راه حل هایی پیشنهاد دهند و حتی برای كودكان نطق كنند، در برابر این وسوسه ها مقاومت كنید.

 

فقط گوش كنید!

سعی كنید حرف های كودك را به خودش برگردانید تا شما را با بخش بیشتری از احساساتش شریك كنید. از شیوه گوش كردن فعال یعنی تكرار یا تفسیر آنچه كودك به شما گفته است را به كار گیرید. با پاسخ های كودك پیش بروید و بیشتر یك دوست دانا باشید تا یك پلیس كنجكاو. توجه داشته باشید شما در حال مشاهده دنیا از دید كودك هستید نه لزوما واقعیتی كه اتفاق افتاده است. از هر روشی زیاد استفاده نكنید اگر همه جملات كودك را تكرار كنید یا مطالب زیادی از او بپرسید ممكن است خسته و آزرده خاطر شود.

 

بگذارید كه كودك حس كند كه شما از درد دل كردن او خوشحالید

وقتی در مورد مشكلات زندگی اش با شما صحبت می كند بگذارید حس كند كه شما احساس خوبی نسبت به این كار دارید.

 

 

چاپ
نویسنده: بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/02/14 16:43:51