×

مقاله چگونه تشویش خود را کنترل کنیم

  چگونه تشویش خود را کنترل کنیم



















تشویش کوتاه مدت و کم باعث افزایش گلوکز در مغز شده و در پی آن انرژی نرون ها افزایش یافته ودر نتیجه حافظه بهینه می شود و اگراسترس به درازا بانجامد مانع از رسیدن گلوکز به مغز شده و اثری مخرب روی آن ایجاد می کند و بصورت ذهنی و فیزیکی و ظاهری خود را درقالب مجموعه ای از رفتارهایی چون خستگی،کاهش یا افزایش اشتها،سر درد،گریه،خواب آلودگی و خواب بیش از حد،روی آوردن به الکل یا سایر داروهای انرژی زا و یا احساس ناامیدی و هراس و یا بی علاقگی   وغیره نشان می دهد.
اگرشخص توان کنترل وضعیت خود در رویا رویی با موقعیت ها و روی دادها و تقاضاهای مفرط  را داشته باشد می تواند استرس و تشویش خود را تهت کنترل خود داشته باشد.
عواملی که در کنترل تشویش کمک شایان می تواند بکند عبارتند از :
1 – همواره خالق یکتارا به یاد داشته و به او توکل کنید .
2 – دوروبر خود را برسی کنید و ببینید آیا توان کنترل و یا تغییر را دارید .
3 – سعی کنید از وضعیت تشویش زا خود را دور نگه دارید اگر بتوانید روزانه به خود چند دقیقه استراحت دهید بهتر می توانید بر اوضاع مسلط شوید .
4 – روال کنش خود را گهگاهی عوض کنید
5 – وقتی کمی بی علاقگی نشان داده شود و مشکل حل شود پس چرا زیاده روی کرده و متنفر و یا اعصبانی و از آن بدتر خشمگین شوید و تشویش خود را زیاد کرده و در نتیجه به ناراحتی خود منجر شوید .
6 –  خواب دارویی است که به شما کمک می کند تا به آرامش برسید داشتن هشت ساعت خواب راحت بهترین داروی رفع تشویش می باشد .
7 – هرگز به خود درمانی روی نیاورید و هیچ گاه از مشکلات و گرفتاری ها فرار نکنید روی آوردن به الکل و داروها هیچ کمکی به حل مشکل نخواهند کرد  .
8 – یکی دیگر از راه های کسب آرامش تمدد اعصاب می باشد به این شکل که مدیتیشن ها و تمرینات نفس کشیدن نقش بسزائی در ایجاد آرامش دارد و همچنین تلاش کنید تا افکار منفی وخراب کارانه را از ذهن خود دور کنید .
9 – سعی کنید هدفهای دست یافتنی برای خود در نظر بگیرید تا از این طریق از رویاروی با انواع روخ دادها دوربوده و از فشار بیش از حد در امان خواهید بود.
10 – از شکوه و نالیدن درباره فشار کار جدا بپرهیزید و در عوض کارها را بر اساس میزان اهمیت دراولویت انجام دادن قرار دهید .
11 – دیدگاه خود را نسبت به برسی مسائل تغییر دهید و دقت کنید چه عاملی شما را به تشویش می اندازد .
12 – سعی کنید با کمک به دیگران و پرداختن به انجام فعالیت هایی مانند پیاده روی و باغبانی و ورزش بپردازید تا تمرکزتان را برای مدت زمان کوتاهی از خودتان  دور نگه دارید.
13 – کمی پوست کلفت و بی احساس باشید تا کمی احساسات خود را کنترل کرده و افکار را در تسلط خود قرارداده تا جلوی ناراحتی خود را بدین ترتیب بگیرید .
14 – اگر توان مقابله با عامل به وجود آورنده تشویش نیستید بکوشید تا با آن کناربیاید و یا از آن به نحو احسن برای پیش برد اهداف خود استفاده کنید.
15 – از وضعیت بدنی خود غافل نشوید اگر دچار سرد،درد معده و نداشتن تمرکز و خستگی شدید و سرماخوردگی شدید اینها علائم تشویش می باشد باعث ابتلابه اختلالاتی مانند زخم معده و فشار خون بالاو بیماری های قلبی عروقی می شده و باید سریعا علت یابی و درمان شده تا از گرفتاری های یاد شده دوری شود .
16 – سر وقت معین خانه را قصد انجام هدفی ترک کنید تا دچار اظطراب نشوید .
17 – از نگهداری وسایل اضافی خود داری کنید زیرا باعث شلوغی ذهن شده و تشویش زا خواند بود .
18 – شبها به موقع و به سمت چپ  بخوابید و نفس عمیق بکشید زیرا سوراخ طرف راست بینی تحریک شده و سمت راست بدن فعال تر می شود علت این است که سمت راست بدن نسبت به سمت چپ بدن فعالتر است و صبح ها زود از خواب بیدار شوید حتی زمانی که در خانه هستید و سر کار نمی روید این باعث می شود نظم ساعت بدن شما بهم نخورد و پس از مدتی دیگر احساس بهتری خواهید داشت .
19 – یکی از موارد مهم ایجاد استرس معاشرت با اشخاص تشویش زا می باشد باید از چنین افرادی دوری کنید تا به آرامش برسید .
20 – حتما از رقابت کردن با دیگران دوری کنید زیرا یکی از منابع اجتناب ناپذیر استرس و تشویش یا فشار روانی رقابت می باشد امکان دارد رقابت در زمینه های شغل یا پست یا زندگی بروز کند .
21 – از تکنولژی خوب استفاده کنید زیرا وقت زیاد صرف آن می کنید و هننگام خرید توجه داشته باشد که به پیشرفت موقعیت شما کمک می کند یا نه .
22 –  حتما روشهای  صحیح تنفس کردن و تغذیه را یاد بگیرید .
23 – روابط اجتماعی خود را تقویت و گسترده تر کنید، زمانی که دچار تشویش شدید به طور غریزی دوست دارید به یک مکان خلوت پناه ببرید این طرز فکر کاملا غلط می باشد زیرا پناه بردن به خلوت شما را بیشتر با افکار منفی و تمرکز یافت روی مشکلات گرفتار کرده و به جای پیدا کردن راه حل با استرس مبتلا می شوید.
24 – همیشه مثبت اندیش باشید و بیشتر در زمان حال زندگی کنید .
25 – بخندید،صاف بایستید،به رای خود اهمیت قائل شوید،به موسیقی ملایم گوش فرا دهید،هرگز از گفتن نه نترسید،به اخبار ناخوشایند توجه نکنید،گاه گداری مسائل را ها کنید،از افراد خبره و متخصص راهنمایی بجوئید.      


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/12/19 11:27:48