×

مقاله عوامل مؤثر در بالا بردن ضریب هوشی کودکان

عوامل مؤثر در بالا بردن ضریب هوشی کودکان















واقعا داشتن فرزند باهوش آرزوی همه والدین می باشد حال سوال اینجاست آیا باهوش بودن یک توان بالقوه است یا می توان بعد از تولد به ذهنی باهوش دست یافت ؟ با این که عوامل ژنتیکی بی تاثیر نیستند  طبق تحقیقاتی که اخیرا به عمل آمده با استفاده از روش های معین می توان درصد هوشی و عمل کرد ذهن کودکان را افزایش داد برای این منظور نکاتی را باید مد نظر گرفت که عبارتند از :
1 : محروم نکردن نوزاد از شیر مادر .
جالب توجه است که غذای مغز شیر مادر می باشد بر اساس تحقیقات و پژوهش های به عمل آمده در زمینه شیر مادر از قدیم تا به امروز مشخص شده است که شیر مادر فواید و مزایی چشمگیری در رشد نوزاد دارد مثلا نوزادان را از مبتلا شدن به عفونت ها بسیار خطرناک مصون می دارد  وهمه موادی را که نوزاد برای رشد به آنها لازم دارد را فراهم می کند دانشمندان کشور دانمارک بر این باورند که شیر مادر کامل در نوزادان سالم وباهوش تاثیر زیادی را داراست و کامل ترین غذا برای نوزادان به شمار می رود وقتی مقایسه میان نوزادانی که فقط 1 ماه یا کمتر از این زمان از شیر مادر تغذیه داشته اند را با نوزادانی که به مدت نه ماه از شیر مادر تغذیه داشتند به عمل آمد نتیجه این شد که  هوش کودکانی که  محروم از شیر مادر بودن کمتر است .
به طور کلی اثر تغذیه شیر مادر بر نوزادان برابر است با سرمایه گذار و پایه ریزی در زمینه سلامت نوزادان  و برخوداری از سودی دارز مدت به همراه دارد.
 2 : داشتن ذهن سالم مستلزم داشتن بدنی سالم می باشد .
 بر اساس مطالعات دانشمندان دانشگاه Illinois در زمینه تناسب اندام وکار کرد تحصیلی محصلان یک ارتباط مثبت در جریان است که در رابطه با این آزمایش ، شرکت داشتن منظم در برنامه هایی مانند  ورزش باعث تقویت اعتماد به نفس و علاقه مند شدن کودکان به کارهای گروهی  را افزایش می دهد .
نتیجه تحقیقات محققان ایلینوزباعث شد بانوانی که مدیران بزرگترین شرکت ها تجاری بودند علاوه بر اینکه به طور منظم در ورزش های گروهی مدارس شرکت کرده ، هر شب بعد از صرف شام به پیاده  و یا توپ بازی با کودک خود پرداختند .
3 :  هرگز آموزش دادن موسیقی را به کودکان فراموش نکنید .
طبق تحقیقات محققان  دانشگاه تورنتو آموزش موسیقی آن هم به طور پیوسته در بالا بردن ضریب هوشی کودکان بسیار مؤثر بوده  و عملکرد تحصیلی آنها را بهینه سازی می کند و اگر در این زمینه مداوم مبادرت ورزند نتیجه بهتری در آینده عایدشان خواهد شد فراگرفتن موسیقی برای کودکان یکی از راه های تقویت حافظه به شمار می رود  بررسی ها نشان می دهند  آموزش موسیقی  تاثیر بسزایی در بالا بردن سطح نمرات تحصیلی دانش آموزان کودک داشته  ودر بزرگسالی هم درصد هوشی آنها ارتقاء می یابد .
توجه : والدینی که می خواهند استعداد های کودکان خود را کشف کنند آنها را در کلاس های موسیقی ثبت نام کنند .   
4 : دلایلی برای منع نکردن کودکان از بازی های رایانه ای .
والدین تا به حال از بازی کودکان با رایانه شکایت کرده و انتقاداتی مبنی بر اینکه بازی های رایانه ای خشن بوده و پرخاشگری را به کودکان آموزش داده و مانع  جنب و جوش کودکان شده  و موجب گوشه نشینی آنها می شود  را مطرح کرده اند  باید خاطر نشان کنیم که برق برنده دست شواست این شما هستید که نوع بازی ها را انجام می کنید پس بازی هایی را انتخاب کنید که به کودکان برنامه ریزی را یاد داده و ذهن آنها را فعال کند و خلاقیت را در وجودشان زنده کند مثلا از تولیدات شرکت هایی  که مشغول تولید بازی هایی هستند که برای رشد ذهنی و حرکتی حتی برای کودکان نوپا هم مفید واقع می شوند را تهیه کنید . اخیرا پژوهشی در دانشگاه Rochester رخ داده که تشخیص نشانه های تصویری  توسط کودکانی که بازی های رایانه ای انجام می دادند سریع تر از سایرین می باشد . امروزه معلمان انگلستان در کلاس های درس  از بازی های رایانه ای استفاده می کنند .
5 : تنقلات دادن به کودکان را از برنامه غذایی آنها حذف کنید .
غذای سالم ، مخصوصا در دو سال اول زندگی کودکان در رشد ذهنی و حرکتی آنها بسیار بسیار مؤثر بوده است . نیاز کودکان به آهن خیلی زیاد است و کم بود آهن در بدن منجر به کند شدن حرکت نورون های عصبی که تحریکان عصبی را به سرعت به مغز انتقال می دهند می شود .
سوء تغذیه باعث مبتلا شدن کودکان به بیماری های عفونی شده و باعث غیبت کودکان از مدرسه  و در نتیجه ازلحاظ درسی از همسالان خود عقب می مانند .
6 : بازی های فکری را هرگز نادیده نگیرید .
 بازی های مانند ، معما و چیستان و شطرنج و جدول و  غیره ... این گونه سرگرمی ها  ذهن را به چالش می کشد  قدرت حل مسئله را بیشتر می کند .
7 : مطالعه برای کودکان بسیار مفید می باشد .
یکی از راه های مطمئن در ارتقاء فراگیری و رشد ذهنی و ادراکی کودکان می توان کتاب و کتاب خوانی را معرفی کرد که بسیار روشی بارزش تلقی می شد بهتر است از همان بدو  تولد  برای کودکان کتاب بخوانید و وقتی هم که بزرگ شدند عضو کتاب خانه ها کنید تا دست رسی به کتاب ها برایشان آسان باشد .
8 : همیشه کودکتان را کنجکاو بار بیاورید .
والدین کنجکاو فرزندان خود را نیز کنجکاو بار می آورند آنها همیشه دنبال افکار بکر و تازه  و ایده های جدید هستند  .
پرسیدن سوال از کودکان و بردن گردش علمی و یاد دادن مهارت های جدید باعث کنجکاوی کودکان شده و ذهن آنها تقویت می کند .
9 : هرگز از دادن صبحانه به کودکان غافل نشوید.
بررسی هایی که از سال 1970 در مورد اثرات صبحانه در کار کرد مغز انجام گرفته نشان می دهد که قدرت تمرکز و یادگیری را زیاد می کند .کودکانی که بدون صبحانه فعالت روزمره خود را می پردازند  زود تر از کودکانی که صبحانه خورده اند خسته می شوند . اینکه خوردن صبحانه مفصل همیشه امکانپذر نیست ولی  با این حال خوردن حتی یک لیوان شیر به همراه یک بیسکوییت کفایت می کند .


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/22 03:38:53