×

مقاله علل ناشنوائی در نوزادان سری دوم

علل ناشنوائی در نوزادان سری دوم













3 – امکان دارد خود را به رسانه هایی مانند  رادیو و تلوزیون نزدیک کنند .
4 – امکان دارد صدای رسانه هایی مانند رادیو و تلوزیون را خیلی زیاد کنند .
5 – کودکان امکان دارد از صداهای مهیبی مانند رعد و برق و ضربه شدید به در اصلا مضطرب نشوند .
6 – امکان دارد منبع و محل صدا را نتوانند تشخیص دهند .
7 – بیشتر از درد ناحیه سر و گوش  گلایه می کنند .
8 – امکان دارد زمانی که کسی با آنها صحبت می کند گوش خود را جلو بیاورند.
توجه : عمل جراحی پرده گوش   t y m p a n o p l a s t y    تیمپانوپلاستی m a s t o I d e c t o m y     ماستوئیدکتومی نام دارد  .
جراحی ایمپلنت به این شکل است  شیاری در قسمت حلزونی کوش ایجاد کرده و الکترود را درون آن جا داده تا محافظت شود بدین ترتیب الکترود ها عصب شنوایی را توسط سیگنال های دریافت شده تحریک کرده و پیام های صوتی را به مغزمنتقل می کنند دراین صورت تفسیر صدا امکان پذیرشده و فرد می تواند صداها را بشنود این جراحی سه تا شش هفته به طول می انجامد و در کودکانی 1 ساله ناشنوا یا کم شنوا انجام این عمل جراحی امکان پذیرمی باشد .ا
کثر کودکان با شنوائی طبیعی به دنیا پا می گذارند وعمده ترین عفونت گوش در کودکان زمانی اتفاق می افتد که هنوز گوش میانی به بینی اتصال دارد و امکان وارد شدن ویروس به گوش وجود دارد و این عامل افت شنوایی را به دنبال دارد باید در اسرع وقت امکانات لازم صورت گیرد تا توانای شنوائی را به طور کامل از کودک گیرد .
 در دوران بارداری مادراگرمبتلا به دیابت یا اکلامپسی  یا برخی از بیماری ها مانند سرخک ، آنفولانزا، اپوکسی، سرخچه ،اتوکسیک ، سیتومگالوویروس ،آنسفالیت،ویروس هرپس سیمپلکس، اوریون ، آبسه و آنوکسیا ویستیبولار، سیفلیس ، صداهای مهیب ، مننژیت ،هیپربیلوروبینمی، توکسوپلاسموز شود و همچنین مواردی مانند  برخی از داروها و همچنین وارد آمدن ضربه به سرنوزاد در هنگام تولد و وزن کم نوزاد هنگام تولد و کمبود اکسیژن  منجر به کم شنوائی و یا
کودکان می شود.
 توجه : گاهی بیست و پنج درصد صدمات وارده به شنوائی کودکان عوامل ناشناخته بوده و پنجاه درصد عوامل ژنتیکی تاثیرگذارهستند .
 بیست درصد از ناشنوائی ژنتیکی از سندروم داون، سندروم سلولی سیکل ، سندروم آرسر، سندروم کروزون ، سندروم ترهارکالینز، سندروم آلپورت ، ورااردنبرک ، سندروم گلدخار می باشند .
اگر کودکتان زیاد آب بازی کند یا درمدت زمان بیشتری درهفته در استخر شنا کند امکان دارد استخوان گوش میانی او رشد غیر طبیعی یا اتواسکلروزکند  توسط عمل جراحی می توان این رشد را کاهش داد اگر کودکتان بتواند از کلاه مخصوص شنا استفاده کند از مبتلا شدن به این عارضه در امان خواهد ماند .
پیشرفت علم و امکانات موجب شده تا ناشنوائی یا کم شنوائی نوزادان تا قبل از 2 سالگی تشخیص داده  شده و درمان شوند.
 راههای سنجش شنوائی نوزادان توسط والدین عبارتند از :
1 – از بدو تولد تا چهار ماهگی هنگام که موسیقی پخش می شود نوزادان به طرف صدا بچرخند ویا اگر صدای آشنا را بشنود گریه خود را قطع کند .
2 -  از 4 تا 9 ماهگی نوزاد با شنیدن صدای اسباب بازی های آشنا عکس العمل نشان می دهد .
3 – از نه تا دوازده ماهگی با شنیدن صداها آنها را ادا کند .
4 – از پانزده تا بیست و پنج ماهگی نوزاد از کلمات ساده استفاده می کند و همچنین نام اشیاء را تلفظ می کند اگر داستانی برایش تعریف شود مشتاقانه گوش فرا می دهد .
 اگر این مهارت هارا نوزاد یا کودک شما نتواند کسب کند باید حتما شنوایی او توسط یک متخصص سنجش شود تا از سالم بودن حس شنوائی او اطمینان حاصل شود .
با استفاده از سمعک می توان کم شنوائی را در کودکان درمان کرده  و به کمک گفتار درمانی نواقص کلامی آنها را برطف کرد تا بتواند کاملا سلامتی خود را به دست آورده و خوب صحبت کنند .
لطفا ادامه مطلب را در سری سوم دنبال کنید

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/07/16 14:37:26