مقاله کودکان وپرطرفدارترین بازی هاواسباب بازیهای مرگبار سری دوم
این بازی به ندرت در بین کودکان دیده می شود ولی با این حال باز قربانیای مخصوص به خود را دارد . کودکان بر سر خوردن ادویجات تندی مانند فلفل ، دارچین ، زنجبیل و غیره ...مسابقه می دهند برخی مواقع این نوع بازی باعث گرفتار شدن به سرفه های شدید و استفراغ می شود از عوارض این بازی می توان به التهاب ریه ها و تجمع آب در شش ها و مبتلا شدن به ذات الریه اشاره نمود .
6 – اسباب بازی های بودار و صدا دارخطرناک .
بوی حاصل از ترکیبات رنگی پاشیده شده روی اسباب بازی ها در اثر چند بار استفاده از بین می رود و خطری کودکان را آنچنان تهدید نمی کند .
اسباب بازی های صدادار هم اگر از حد معمول صدای زیادی داشته باشند به نوعی آلودگی صوتی به حساب می آیند و گوش کودکان دار در معرض آسیب جدی قرار می دهند.
7 – تنفنگ های ساچمه دار یا آب پاش دار.
از پر طرفدار ترین اسباب بازی های خطرناک می توان به تفنگ ها اشاره کرد برخی از آنها دارای صدای زیادی می باشند که کودکان کنجکاوازآنها برای ترساندن وغافلگیر کردن دوستان و همبازی های خود استفاده می کنند امکان دارد صدای زیاد باعث وارد آمدن آسیب به پرده گوش کودکان شده ومنجر به کم شنوایی یا کاملا ناشنوایی آنها شود .
برخی از این تفنگ ها دارای گلوله های ساچمه ای می باشند که این نوع از تفنگ ها در اثر شلیک شدن توسط کودکان به چشم هم بازی های خود منجر به کور شدن چشم آنها می شود .
برخی از تفنگ ها نیز دارای مخزن آب هستند که کودکان آن را پرآب کرده و به سوی همدیگر با فشار شلیک می کنند که آن هم باز خط ناک بوده و حادثه آفرین می باشد که شایع ترین آن آسیب دیدگی پرده گوش می باشد .
8 – انواع تابش ها و پرتوهای بسیار خطرناک مانند لیزر ها .
لیزر ها اگر از توان کمی برخوردار بوده و در حد چند میلی وات باشند چنان خطری کودکان را تهدید نمی کند ولی والدین بازهم به کودکان خودهشدارهای لازم درباره مستقیم تاباندن نور لیزر به چشم بدهند تا کودکان از این کار خودداری کنند درلیزرها در صورتی که به مدت زمان زیادی و مکررابه چشم کودکان تابیده شوند باعث سوختگی شبکیه چشم کودکان شده وزمانی که کودکان به هر جا که نگاه می کنند لکه سفیدی را مشاهده کنند .
ترمیم آسیب دیدگی شبکیه بسیار دشوار بوده و پر هزینه خواهد بود .
خصوصیاتی که لیزر ها دارند و باعث شده در چشم کودکان محبوب جلوه کنند عبارتند از: واگرایی آنها، تک رنگی آنها، از شدت بالایی برخودار بوده وهمچنین تک فازند.
9 – بادکنک ها .
اسباب بازی هایی هستند مانند بادکنک ها که به نظر بی خطر می آیند ولی طبق آمار به دست آمده از سال هزارو نهصدو نود تا به امروز منجر به مرگ هشتادو شش کودک که از هشت سال به پایین داشتند شده است بادکنک ها زمانی که پر هوا هستند بی خطر می باشند اما زمانی که ترکیدند ممکن است تکه های ترکیده شده هنگام بلعیده شدن توسط کودکان در قلوی آنها گیر کرده وموجب مرگ آنها شوند .
10 - عینک های از جنس پلاستیک .
نتیجه تحقیقات علمی دانشگاه های ایالات متحده در زمینه عینک های پلاستیکی به این صورت است که این عینک ها به دلیل داشتن مواد شیمیایی بسیار خطرناک بوده بعض از این عینک ها تا چهل و دو برابر حد استاندارد دارا Phthalates می باشند که این ماده در سال دو هزاروهشت کاملا ممنوع علام شده بود تا در اسباب بازی ها به کار برده نشود ولی متاسفانه برخی از شرکتها مانند شرکت های چینی در ساخت اسباب بازی ها و محصولات دیگر بازهم استفاده می کنند.
این ماده شیمیای بسیار خطرناک که فتالیت (Phthalates )نام دارد باعث به هم خوردن تعادل هورمونی در بدن شده وعوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد
11– توپ های ریز و تیله ها .
توپ ها نباید قطرشان از 5/4 سانتی متر کوچک تر باشند زیرا کودکان می توانند توپ هایی راکه از این اندازه مشخص شده کوچک تر باشند را به راحتی در دهان خود فرو برده وحادثه بیافرینند تیله ها هم به نوبه خود خطر آفرین هستند زیرا به هنگام بلعیده شدن توسط کودکان زیر 2 یا 3 سال به خفه شدن و در نهایت به مرگ آنها منجر می شود .
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/07/15 11:07:11