×

مقاله میزان تاثیربازی بااسباب بازی درهردوره سنی کودکان سری اول

 میزان تاثیربازی بااسباب بازی درهردوره سنی کودکان   سری اول















تقویت مهارت ها و قسمت اعظم نیاز های کودکان از راه بازی تامین می شود و همچنین شرایط مساعد برای پرورش ذهنی و به دست آوردن مهارت های اجتماعی را فراهم می کند به طور کلی بازی با روالی که در درون خود به همراه دارد یک سقف امن ،محافظ روح و جسم کودک بوده و همچنین حس کنجکاوی و کاوشگری او را به نحو احسن در بر گرفته به مسیر درست هدایت می کند .
چرا روانشناسان برانند که بازی های کودکان متناسب با سنشان باشد ؟ برای این است که نوع و چگونی بازی بر کودکان تاثیر وافری گذاشته و آنها را با مسولیت های اجتماعی و اقتصادی و مهارت های دیگر آشنا می کند درکل بازی برای کودکان امری اجتناب ناپذیر و حیاتی به شمار می رود زیرا از هر لحاظ کودک را در پیشرفت یاری کرده و حتی درفراگیری زبان و کسب اگاهی در زمینه مهارت های فیزیکی جنبشی  و سلامت جسمی و ارتباطات کلامی و کسب اطلاعات و بالا بردن قدرت فراگیری و روشد خلاقیت ، تجزیه و تحلیل کردن  ، حل مسئله و نیز مهم تر از همه شکل گیری شخصیت کودکان  بی نهایت ماثر می باشد  .
بنابراین انتخاب وسایل اسباب بازی و نوع بازی از طرف والدین و مربیان و آموزگاران و به طور کلی کسانی که با کودک در ارتباطتند  را موظف می دارد که دقت و حوصله بیشتری به خرج  داده تا  بتوانند هوشیاری لازم را  در زمینه انتخاب  مناسب اسباب بازی و طریقه صحیح انجام بازی داشته باشند برای اینکه این کار آنها بر سازماندهی  و توانمند ساختن حافظه ، شکل گیری احساسات عاطفی و روحی کودکان تاثیر گذاشته و اگر خدایی نکرده کوچکترین بی توجهی در این زمینه صورت گیرد صدمات جبران ناپذیر به تمایلات و شخصیت کودکان وارد آمده و دیگر کودکان نمی توانند مها رت های لازمی را که  مهم  ومدنظر هستند  را کسب کنندو به روشد تعالی دست یابند .
بازی به قدری برای کودکان ارزش دارد که اگر از آنها گرفته شود خیلی چیزها هم گرفته می شود زمانی که کودک مشغول بازی است بدون اینکه خودش خبر داشته باشد احساسات درونی خود را بروز داده و فشارهایی که در وجود خود دارد  و همچنین  استرس ها ی عصبی او تخلیه شده و به سلامت جسمی و روانی دست می یابند  .
دانشمندان علم رفتاری برانند که اسباب بازی باید با سن کودک مطابقت داشته باشد تا به رشد فکری او کمک کند اگر اسباب باز ی بالاتر از سن کودک انتخاب شود بازیی کردن برایش سخت خواهد شد و درنتیجه کودک خیلی زود از بازی دل زده شده و تمایل به ادامه نخواهد داشت و یا اگر پایین تر از سن کودک باشد چون بازی راحت خواهد بود بنابر این کودک را به فکر کردن وادار نداشته و پرورش ذهنی کودک راکت باقی می ماند .
بازی به چهار بعد قسمت می شود که عبارتند از :
1 : بازی هایی که اجباری در آنها وجود نداشته باشد و کودک خودش راه  و روش بازی را برگزیند .
2 :  بازی هایی که تاثیر بسزایی در پرورش فکر و ذهن و روح کودک داشته  و به شکل گیری شخصیت او کمک کنند .
3 : بازی هایی که کنترلی از سوی دیگران در آن نباشد .
4 : بازی هایی که موجب کسب مهارت های اجتماعی و اقتصادی شده و مسولیت پذیر بار می آورند .
بازی هایی مانند : انواع گوناگون جورچین ها ، لگو،خمیرهای رنگی که مختص بازی هستند ،نقاشی یا آب رنگ ،شن های رنگی جز این چهار دسته می باشند .
اکنون با این مقدمه گفته شده  که در رابطه با خصوصیات بازی کودکان است  شما کاربران عزیز را با بازی هایی که مناسب در هر دوره از سنی کودکان می باشد آشنا می کنیم  .
 ازسنین ماقبل 5 ماهگی نوزاد می توان بازی بدنی را شروع کرد این بازی بیشتر به کامل شدن اندام های حرکتی مانند تسلط داشتن بر اندام های حرکتی مثل دست ، پا ، سر و تنه می انجامد .
لطفا ادامه مطلب را در سری دوم دنبال کنید  .



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/15 11:48:24