برای یک فرد سالم که در حال استراحت است تعداد ضربان قلب او 60 تا 100 ضربه در دقیقه است و لزوما زیر 60 ضربه در دقیقه نشانگر آن است که قلب دچار مشکل شده است . باید سریع به پزشک مراجعه کرد گاهی آزمایش ها برای پیدا کردن علت بهم خوردن نظم ضربان قلب به زمان بیشتری احتیاج دارد و در این هنگام باید از موارد پیشگری استفاده شود و از عواملی که خود تحریک کننده بهم زن ضربان قلب هست خود داری شود . این عوامل عبارتند از :
: احساسات و دلایل عاطفی و روانی . 1
هیجانات زیاد مانند دلهوره ،نگرانی شدید ، ترس و لرز ، عصبانیت و هراس داشتن می توانند در کسانی که نارسائی قلبی دارند باعث به وجود آمدن حمله های شدید قلبی شوند .
: مصرف مواد مخدر مانند 2
1- مصرف کافئین 2- نیکوتین 3 – الکل 4 – کوکائین 5- آمفتامین 6- سیگارکشیدن 7- هروئین 8- اکستازی 9- حشیش 10- غذاهایی که سرشار ازکربوهیدرات ها و قند است و نوشیدنی های کافئین دار مانند: قهوه ، چای ، نوشابه های انرژی زا (که باعث بالا رفتن غیر طبیعی سوخت وساز بدن هستند ) محرک بی نظمی ضربان قلب هستند .
: انواع بیماریها مانند : 3
1- - کم کاری تیروئید
2- -کم خونی
3- - فشار خون مانند : 1 : هیدرولازین 2 : مینوکسیدیل 3 : آنتی هیستامین ها مانند: ترفنادین 4 :آنتی بیوتیک ها مانند : 1 - کلایترومایسین 2 – اریترومایسین
4 - - تب کمبود آب بدن
5 - - بیماری نارسائی قلبی (ناتوانی قلب در انجام عمل پمپاژ خون به تمام نقاط بدن)
6 - - بیماری آریتمی (ریتم ضربان قلب ) ممکن است توسط بسیاری از دلایل گوناگون ایجاد شودو دارو های وجود دارند که برای پیشگری به کار می روند شامل :
- دارو های پیشگریری کننده مانند:
1 - قرص های سرما خوردگی 2- سرفه که حاوی پزودوافدرین هستند می توانند محرک بی نظمی ضربان قلب به شمارمی آیند .
- دلایل ایجاد کننده شامل :
1- 1 - تاکی کاردی فوق بطنی ( 160 تا 200 ضربه در دقیقه ) این نوع بی نظمی ضربان قلب در سنین جوانی و در افراد سالم هم دیده می شود علامت بروز آن سرگیجه ، نفس تنگی دلایل به وجود آورنده آن دیابت و استرس روانی می باشد باید جدی گرفته شود .
2- 2 – بیماری عروق کرونر قلبی
3- 3 – عدم تعادل الکترولیت در خون مانند بهم خوردن تعادل سدیم و پتاسیم در خون .
4- 4 – آسیب های ناشی از به وجود آمدن حمله های قلبی .
5-
5– طی
فرایند درمان و بهبودی بعد از عمل جراحی
قلب می تواند با مشکل برخورد کند .
- مشکلات دریچه های قلبی (تغییرات
در ماهیچه های قلبی ) مانند :
1 : پرولایس دریچه میترال
2 : کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (بزرگ و ضخیم شدن دیواره قلب )
3 : فلوتر دهلیزی (250 تا 350 ضربه در دقیقه) باید جدی گرفته شود .
7- - بیماری قلبی مادر زادی (نواقصی که درقلب نوزادان قبل از تولد وجود دارد و در زمان تولد هم مبتلا هستند در زمان رشدشان اختلالاتی در کارکرد قلب ایجاد می کند )
: تغییرات هورمونی 4
علل به هم خوردن نظم تپش قلب در خانم ها می تواند به تغییرات هورمونی بستگی داشته باشد که این تغییرات گذرا هستند و بعد از سپری شدن آن دوره همه تغییرات به حال عادی خود بر میگردد و چون ماندگار نیستند زیاد جای نگرانی نیست . مثل :
1 - قائدگی
2- یائسگی
3 - بارداری .
: انواع داروها 5
- قرص های رژیم غذایی و ضد احتقان ها . گاهی افراد بعد از خوردن غذاهای سنگین که سرشار از کربوهیدرات ها و قند و چربی و منوسدیوم کلوتاماک و نیترات سدیم هستند و همچنین کامل کننده های غذائی و الکترولیت هایی که سطح غیر طبیعی دارند دچار بهم خودگی نظم تپش قلب می شوند .
- اسپری های آسم مانند :1 - سالبوتامول 2- ایپراتروپیوم بروماید
- داروها یی که برای کم کاری تیروئید بکار می رود
- داروها ی فشار خون بالا
- داروهای ضو افسردگی مانند : 1 : سیتالوپرام
- داروهای ضد قارچ مانند: 1 : ایتراکونازول