مقاله انواع پازل ها و فواید آنها سری اول
پازل چه نوع اسباب بازی می باشد ؟ تصویری است که به صورت چند قطعه بریده و جداشده در می آید که توسط افراد با کنار هم گذاشتن این قطعات جدا شده دوباره همان تصویر کامل قبل را باز سازی می کنند این نوع سرگرمی دارای انواع مختلف و متناسب با نوع موضوع و آموزش و فرم و شکل گونه های مختلفی ساخته می شود .بازی پازل علاوه بر افزایش هوش کودکان تاثیر فراوانی بر سایر گروهای سنی هم مؤثر بوده است انواع مختلف پازل ها که از 2یا 4 قطعه ای که مختص کودکان نوپا و 24 یا 36 قطعه ای که از عکس های پیچیده ای فراهم شده است برای دوره سنی متفاوت طراحی شده است . بازی بسیار شاد و هیجان انگیز پازل دارای محدوده سنی نمی باشد بلکه متناسب با درک و فهم فرد است برای هر دوره از سن ها پازل های پنج هزار ، هزار ، دوهزار و بیشتر و نیز پازل های سه بعدی و خیلی پیچیده هم در اسباب بازی فروشی ها یافت می شود . کودکان نوپا از بازی با پازل های مکعبی لذت فراوان می برند عمده ترین هدف پازل در این است که کودک بتواند در ذهنش تصویر را تکمیل کرده و پازل را کامل کند فقط در هنگام خرید پازل به سطح درک و شعور کودک توجه شود و متناسب با آن پازل تهیه شود برای اینکه اگر پازل سخت باشد و حل آن از دست کودک برنیاید در این صورت کودک نا امید شده و احساس ناتوانی می کند بازی پازل هدفش این نیست بلکه کودک را به مبارزه فکری و ذهنی دعوت کند و توان فکری و روحی او را به چالش می کشاند اگر خلاف این باشد کودک اعتماد به نفس و رشد شخصیت اجتماعی و بهداشت روان خود را ازدست می دهد.
اگر در هنگام بازی کودکان بیشتر از 3 یا 4 بار شکست خوردند بیشتر منجربه صدمه روحی و فکری دیدن آنها می شود و همچنین ازخرید پازل هایی که حل آن برای کودک خیلی راحت و آسان باشد خود داری کنید زیرا منجر به بی علاقه ، دلسرد و خستگی آنها می شود .
پازل ها بسته به موضوع و راحتی حلشان درجه بندی شده و تعداد قطعاتشان مشخص می شود و برای کودکان از تعداد سه الی سی وشش قطعه طراحی شده است اگر پازلی موضوعش بسیار پیچیده باشد در این صورت از تصاوی ریز تر و متراکم تر بهره برده می شود و حل آن دقت فراوان و همچنین از هیجان بیشتری برخودار خواهد بود .
درست که هدف ما از خرید بازی پازل برای کودکان این است که آنها بتوانند مفهوم تصویر را تشخیص دهند و به طور منظم قطعات را بچینند ولی چون نا آشنا و مبتدی هستند بنابراین خود سرانه از طریق خطا و آزمایش تکه ها را کنار هم می چینند بدین ترتیب وقت زیادی طلف شده و همچنین به دلیل نبود نظمی در جایگذاری قطعه ها قطعه ها چفت نمی شوند کودک خسته شده و از ادامه بازی دلزده شده و در این هنگام هدف ما کم رنگ خواهد شد .
برای کودکان ابتدا از پازل های که دارای تعداد قطعه های کم و با موضوعی ساده تهیه شود سپس قدم به قدم با پازل های مشکل تر آشنا شوند بهتر است و این کار باعث بر انگیخته شدن انگیزه در آنها می شود .
برای کودکان مقدماتی و نوپا که هنوز هیچ شناختی از بازی پازل ندارند برای آنها از پازل های نوع تک تکه ای و جایگذاری شوند بهترین گزینه برای خرید می باشد زیر هدف در این دوره فقط یادگیری چفت کردن و کنار هم چیدن است نه کامل کردن پازل زیرا کودک هنوز کودک مفهوم تصویر را درک نمی کند .
کودکان با یک یا دو بار بازی با پازل دیگر یاد می گیرند تا قطعه ها را درست بچیند در این هنگام بهتر است برای آنها از اسباب بازی های جورچین تکه تکه ای تهیه شود تا مهارت تشخیص تصاویر در آنها تقویت شود اگر کودکتان به همکاری نیاز داشته باشد شما می توانید تکه ای پازل جور چین را در مقابل جایگاهش قرار دهید و از او بخواهید تا آنرا درست سر جای خود بگذار با این کار اگر بازی برای کودکتان سخت هم
ادامه یابد که کودک بتواند مهارت لازم را در این ضمینه کسب کند و زمانی که یک پازل تکه تکه ای دیگر در اختیارش گذاشته شد بتواند بدون خطا بازی را درست انجام دهد .
قدم بعدی را هنگامی می توانید بردارید که کودک توانسته تکه های جور چین را درست بچیند در این هنگام
لطفا ادامه مطلب را در سری دوم دنبال کنید
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/08/07 11:14:00