براي استفاده از اين سرگرمي آموزشي لازم است ابتدا کودک از بن بن بن 1 استفاده کرده باشد.
پس از اتمام کار با کارتهاي سري الف ابتدا يک بار کتاب تمرين را براي کودک بخوانيد و سپس از او بخواهيد که خود به تنهايي آن را با صداي بلند بخواند و در صورت لزوم قدري به او کمک کنيد.
اين اولين کتابي است که کودک شما مي تواند به تنهايي آن را بخواند پس او را بسيار تشويق کنيد البته اين کتاب حاوي عبارت هاي محدودي است ، لذا شما مي توانيد با استفاده از کلماتي که در بن بن بن 1 آمده عبارت هاي متنوع ديگري ساخته و کودک را تشويق به خواندن آنها و تمرين بيشتر نماييد. انشاالله در بن بن بن 3 کودک شما با ياد گرفتن خواندن بسياري از افعال، قيدها حروف اضافه و ربط و ... توانايي خواندن متون ساده ي فارسي را کسب خواهد کرد.
الف) مقدمه:
با استفاده از بن بن بن 1 کودک شما توانسته 54 کلمه فارسي را بخواند. اينک با استفاده از بن بن بن 2 ، او از طريق بازي و سرگرمي، توانايي خواندن برخي عبارتهاي دو يا چند کلمه اي را نيز، کسب خواهد کرد و سپس با کمک بن بن بن 3 قادر خواهد شد که جملات و متن هاي ساده فارسي را به تنهايي بخواند.
لازم به توضيح است که در بن بن بن 2 هدف يادگيري خواندن کلمات جديد نيست. بلکه هدف اين است که کودک بتواند دو يا چند کلمه مرتبط را در کنار هم بخواند.
بن بن بن 2 بن بن بن دو یادگیری ساده اعجاب آور خواندن دو یا چند کلمه دارای تاییدیه رسمی وزارت آموزش و پرورش, خواندن دو يا چند کلمه مرتبط, روش بازی بن بن بن 2 دو, خواندن عبارت ها, ban ben bon 2
ب) محتويات بسته بن بن ن 2:
1-
کارتهاي سري الف: 6 کارت (در اندازه A4)
2-
کارت هاي سري ب: 49 کارت کوچک
3- آلبوم نگهداري کارت هاي
سري ب:
4-
کتاب تمرين:
5- کتابچه راهنما: (که در حال مطالعه آن مي باشيد)
ج) روش استفاده:
ابتدا کارت شماره 1 از
سري الف را به کودک نشان داده و درباره تصاوير اعضاي خانواده با او صحبت کنيد و
سوالاتي از وي بپريد مثلاً بگوييد:
اين يک خانواده است. اين بابا است، اين مامان، اين پسر اسمش سينا است و اين دختر اسمش مينا. سپس بطور مثال از وي بپرسيد توي دست سينا چي مي بيني؟ کلاه مينا چه رنگيه؟ کي به دستش ساعت بسته؟ کنار عکس مامان چي مي بيني؟و...
حالا يکبار نوشته هاي زير
تصاوير را براي کودک بخوانيد (تصاوير 2و3و4و5)
و بعد، از کودک هم بخواهيد که آنها را با صداي بلند بخواند
(تصوير 6)
اينک کارت بزرگ را برگردانده و کارت هاي 1 الي 4 از سري ب را نيز جلوي کودک گذاشته و از وي بخواهيد که آن کارت ها را در جاهاي مناسب بالاي نوشته هاي مربوط به خودشان قرار دهد. (تصوير 7)
همين روش مي بايست در مورد کارت هاي بعدي سري الف نيز بکار رود. اما نکته مهم نوع سوالاتي است که از کودک مي پرسيد. اين سوالات بايد به گونه اي مطرح کردند که پاسخ آنها نوشته هاي زير تصاوير باشد.
مثلا در کارت شماره 2 ( از سري الف) فقط در مورد رنگ ها از کودک سوال کنيد: اين گل چه رنگيه؟ اين توپ چه رنگيه؟ و...
و بعد از هر پاسخِ کودک عبارت زير تصاوير را بخوانيد و از و نيز بخواهيد که پس از شما و به تنهايي و در حالي که انگشت خود را زير کلمات هر عبارت عبور مي دهد آنها را بخواند.
شکل 8
يا در کارت شماره 3 اينگونه سوال کنيد: اين توپ کيه؟ اين کيف کيه؟ اين چشم چه حيوونيه؟ و...
و در ادامه مانند کارت هاي 1 و 2 کار را دنبال کنيد.
در مورد کارت شماره 4 ابتدا شکل حرف (ي) را که در بالاي صفحه آمده به کودک نشان داده (تصوير 9) و چند بار برايش بخوانيد: (ي) و از او نيز بخواهيد که آنرا بخواند.
حالا با اشاره به تصاوير اينگونه از کودک سوال کنيد:
اين پاي چيه؟ اين موي کيه؟ يا اين جوجه چه رنگيه؟ و...
در صورتيکه کودک پاسخ هاي ناقص بدهد يعني فقط بگوييد: جوجه، مينا، زرد و... شما عبارت ها را بطور کامل برايش بخوانيد: « پاي جوجه» «موي مينا»، «جوجه ي زرد» (به نحوي که روي حرف (ي) تاکيد مخصوصي هم داشته باشد) و حتما او نيز عبارت ها را به تنهايي و بطور کامل بخواند.
در مورد کارت هاي 5 و 6 هم ابتدا شکل حرف (و) که در بالاي صفحه آمده را به کودک نشان داده (تصوير 10) و چند بار برايش بخوانيد» (وُ) و از او نيز بخواهيد که آن را بخواند. حالا از وي سوال کنيد: توي اين عکس چي مي بيني؟ که احتمالا او پاسخ خواهد داد: ساعت – تلفن يا جوجه- موش يا پا – گوش و به حرف (و) اشاره اي نخواهد کرد، اما شما با اشاره انگشت بر روي تمام اجزاي هر تصوير مثلا (ساعت)، (و) ، (تلفن) يا (پا)، (و)، (گوش) آنها را اول بر روي تصوير و سپس بر روي خود عبارت بخوانيد (تصاوير 11 و 12و 13) و (تصاوير 14و 15و 16) و از کودک نيز بخواهيد که آنها را مانند شما بخواند.