اوتیسم یعنی اختلال طیف به دو نوع مختلف اختلالات پیچیده در رشد مغز و یا اختلال طیف اوتیسم هستند که در درجات مختلف به صورت مشکلات تعامل اجتماعی بروز میکند.
اختلالات از قبیل مشکلات در ارتباطات کلامی و غیر کلامی و یا مشکلات در رفتارها به صورت تکرار یک حرکت از جمله اختلالات در اوتیسم هستند.
این مشکلات باعث بروز مشکلات در هماهنگی حرکتی کودک و یا کد ذهنی در کودک شود و یا حتی به صورت اختلالات گوارشی و مشکلات فیزیکی در خواب و بصری و موسیقی و ریاضی بروز کند.بارزترین نمونه های اوتیسم توسعه ی زود مغز است که بهتر است با تشخیص زودهنگام این بیماری برای درمان و مقابله با این بیماری ذهنی کودک پرداخت.
در ایلات متحده آمار نشان میدهد که در هر 68 کودک یک کودک مبتلا به این بیماری است و علاوه بر رفتارهای پیشگیرانه در طی 40 سال این بیماری حدود 10 برابر افزایش یافته است که شیوع این بیماری در پسران بیشتر از دختران است به طوری که از هر 42 پسر یک نفر مبتلا به این بیماری است و از هر 189 دختر یک نفر را درگیر میکند. و آمار جهانی نشان میدهد که بیش از 3 میلیون نفر در آمریکا و حدود بیش از ده ها میلیون کودک در جهان با این بیماری درگیر هستند که میزان شیوع این بیماری را 10 تا 17 درصد افزایش داده است.
بهتر است قبل از هر چیز به این مساله بپردازیم که اوتیسم به چه دلیل رخ میدهد که در جواب این سوال پزشکان اوایل این بیماری با جمله ی ما هیچ نظری نداریم اکتفا میکردند اما به وجود پیشرفت در علم میتوان دو عامل زیست محیطی و جهش ژن را موثر دانست.داشنمندان در طی سال ها دریافته اند که تغییراتی نادر در ژن باعث وجود آمدن این مشکل میدانند و با ترکیبی از ژن خطر ابتلا به بیماری اوتیسم در مغز بیشتر میشود.
و اما عوامل زیست محیطی انواع تنش ها و استعداد ژنتیکی روشن ترین عوامل در بروز این مشکل هستند به صورتی که سن پدر و مادر وقتی بالاتر میرود در زمان عمل لقاح نوزادان با مشکلات خاصی در مغز روبرو میشوند که در زمان تولد مبتلا به اوتیسم میشوند و مهم ترین عوامل نبود اکسیژن کافی در دوران بارداری که میتواند عوامل موثر در بروز این مشکل شود.
مادران باردار میتوانند در زمان بارداری با داشتن رژیم غذایی مناسب و درافت ویتامین های کافی مانند اسید فولیک از ابتلا نوزادان خود به این بیماری را تا حدی جلوگیری کنند.