با اقدامات احتیاطی ذیل قاعدتا خواهید توانست کودکتان را در قبال میکروب های مولد ناراحتی گوارشی یا گاستروآنقریت محافظت کنید.
همه وسایل تغذیه کودک را قبل از استفاده استریل کنید. حتی اگر کاملا نو باشند.
اگر یخچال ندارید هر وعده غذا را فقط در زمان لزوم آماده کنید.
اگر کودک شما بطری شیر خود را در یک وعده تمام نکرد، بقیه شیر را دور بریزید. آن را برای وعده بعدی نگه ندارید زیرا بزاق کودک آن را آلوده کرده است.
اگر شیر را برای کودک گرم کردید و او نخورد، حتی اگر اصلا کودک آن را لمس نکرده است دور بریزید زیرا گرم کردن شیر به رشد میکروب ها کمک می کند.
بطری های شیر آماده را داخل خود یخچال بگذارید و نه در درب آن زیر سردکنندگی در قسمت درب کمتر است. بیش از 24 ساعت نگه ندارید.
بطری ها را تا زمانی که به آن ها احتیاج پیدا کنید در محلول استریل کننده نگه دارید. (تا 24 ساعت موثر است) در این صورت میکروب های موجود در هوا نمی توانند آن ها را آلوده کنند. پس از حداقل زمان استریل سازی، سر شیشه ها را از محلول خارج کنید. روی کاغذ خشک کن بگذارید تا آبشان کشیده شود و سپس در یک ظرف استریل نگهداری کنید.
وسایل استریل شده را روی آب چکان آشپزخانه و یا با پارچه خشک نکنید. آن ها را روی کاغذ خشک کن بگذارید تا آبشان برود و فقط چاقو را با کاغذ خشک کن خشک کنید.
قبل از دست زدن به وسایل استریل شده دست هایتان را بشویید.
مراقبت از سر شیشه ها
کودک شما فقط در صورتی می تواند راحت و آسوده شیر بخورد که سر شیشه امکان مک زدن شیر با سرعت مناسب را برای او فراهم سازد. اگر شیشه را سر و ته بگیرید باید دو یا سه قطره شیر در هر ثانیه بیرون بریزد اگر سوراخ سر شیشه کوچکتر از حد لازم باشد کودک از تلاش برای مک زدن شیر خسته و سرخورده می شود. اگر هم سوراخ سر شیشه بزرگتر از حد لازم باشد خروج شیر به صورت ناگهانی انجام می شود. سر شیشه به مرور زمان خراب می شود و سوراخ آن مسدود می شود.
همیشه تعدای سر شیشه اضافی استریل در یک شیشه نگه دارید تا در زمان لازم بتوانید فورا استفاده کنید. اگر سوراخ سر شیشه بزرگ شد آن را دور بیندازید. اگر سوراخ کوچک باشد می شود با سنجاق آن را بزرگ کرد.
پس از بزرگ کردن دوباره سرعت جریان شیر را نگاه کنید.