×

مقاله بازی های خطرناک کودک شما

بازی های خطرناک کودک شما
تا به حال چقدر به کودکی که مشغول بازی کردن با وسایل بازی دور و برش است دقت کرده اید، وقتی کودک در دنیایی غرق شده که هیچ چیز به غیر از آن اسباب بازی نمی تواند در آن نفوذ کند؟ کودکان به کمک اسباب بازیها  بطور غیرمستقیم آموزش می بینند و حوادثی که دور و برشان می گذرد را به نوعی در این بازی ها تجربه می کنند. با این وجود و با همه تاکیدی که کارشناسان بر تاثیرپذیری کودکان از چنین وسایلی دارند، در کشور ما هنوز هم اسباب بازی بعنوان یک وسیله لوکس، تزئینی و بی اهمیت تلقی می شود.
اسباب بازی ها شاید لذت بخش ترین دارایی های کودکان باشند. حتی وقتی بزرگ می شویم هم با دیدن اسباب بازی های قدیمی حس خوبی به ما دست می دهد و گاه تلاش می کنیم آنها را حفظ و نگهداری کنیم.

شاید به خاطر داشته باشید که چند سال قبل رنگ های سرطان زایی که در اسباب بازی های چینی به کار رفته بود باعث شد واردات این اسباب بازی ها به بسیاری از کشورها ممنوع شد.

درست از همان هنگام بود که مضر و حتی خطرناک بودن این وسایل رنگی و جذاب مورد توجه قرار گرفت. در حالی که تا قبل از آن رشد فکری و ایجاد خلاقیت در کودکان تنها انتظاری بود که از اسباب بازی ها می رفت.
طبق اعلام کارشناسان در حال حاضر ماهانه یک میلیون و 800 هزار دلار اسباب بازی وارد کشور می شود. این رقم در سال 84 یک میلیون و 600 هزار دلار، در سال 83، 850 هزار دلار، در سال 82- 570 هزار دلار و در سال 81- 57 هزار دلار بوده است. البته این ارقام می توانند ارتباطی با ارزش و اهمیت واقعی اسباب بازی ها نداشته باشند. بعبارت دیگر، ارزش پولی یک اسباب بازی لزوما" با ارزش حقیقی آن برای تربیت و آموزش کودک، یکی نیست.
با این وجود شاید شما از معدود والدینی باشید که وقتی قصد انتخاب اسباب بازی دارید، می خواهید بدانید چه معیارهایی برای خرید یک اسباب بازی مناسب برای کودکتان جود دارد، یا بعبارت دیگر، وسیله ای که کودکتان بیشتر اوقاتش را با آن پر می کند تا چه حد برای او مفید خواهد بود و آیا می تواند برای سلامت جسم و روان او مضر هم باشد؟

" امروزه استاندارد اسباب بازی ها توجه تمامی کشورها را به خود مشغول کرده است. این استانداردها دائما" به روز می شود و آزمایش ها و     تست های زیادی روی آنها انجام می شود. در ایران سه سال پیش موضوع استاندارد اسباب بازی بطور جدی مطرح شد. قبل از آن نیز موسسه استاندارد از آخرین استانداردهای اسباب بازی که کشور استرالیا تهیه کرده بود، استفاده کرد که در نتیجه این قانون موسسه استاندارد باید هم اسباب بازی های داخلی را زیرنظر می گرفت که مهر استاندارد دارند یا نه و هم اسباب بازی های وارداتی که کنترل کیفی آنها محرز شده باشد". این جملات را محمدحسین فرجو، دبیر ستاد شورای نظارت بر اسباب بازی می گوید و ادامه می دهد: " در آزمایشگاه تست های مختلفی روی این اسباب بازی ها انجام می شود حتی از لحاظ به کاربردن رنگ و مواد این اقلام آزمایش می شوند و اگر میزان استفاده از این مواد از حد استاندارد بالاتر باشد از ورود آنها جلوگیری می شود. "

با این اوصاف، هرازگاهی هشدارهایی از سوی متخصصان اعلام می شود مبنی بر اینکه بعضی انواع اسباب بازی موجود در بازار خطرناکند و باید از آنها پرهیز کرد. مثل همین چند هفته پیش که یک متخصص چشم نسبت به خطرات استفاده از اسباب بازی های لیزری هشدار داد.
هر سال تعداد زیادی از كودكان به‌دلیل انجام دادن بازی‌های خطرناك دچار حادثه می‌شوند و حتی كار بعضی از آنها به چند روز بستری شدن در بیمارستان می‌كشد. 
شاید باورتان نشود اما هر چیز ساده‌ای مانند اسباب‌بازی‌ها، آب، شیر و حتی هوا باعث مرگ تعدادی از كودكان در هر سال می‌شود.  آمارها نشان می‌دهد؛ تقریبا 6 درصد از كودكان، بازی بسیار خطرناك كشیدن یك كیسه پلاستیكی روی صورت و حبس كردن نفس را امتحان كرده‌اند. متاسفانه در سال 2007، 82 كودك بین 6 تا 19 سال فقط به‌دلیل انجام این بازی و رقابت كردن با دوستان‌شان برای حبس كردن نفس جان خود را از دست داده‌اند. 

اگر والدین می‌خواهند فرزندان خود را از انجام این بازی‌ها بازدارند، باید در مرحله اول علت جالب بودن اینگونه حركات خطرناك برای كودكان را درك كنند. به این ترتیب می‌توان به راحتی علاقه بچه‌ها را به سمت بازی‌های بی‌خطر متوجه شد و هر سال از تعداد زیادی از حوادث ناگوار پیشگیری كرد. همان‌‌طور كه می‌دانید، خطر كردن بخشی از زندگی همه انسان‌ها را تشكیل می‌دهد و هیجان ناشی از آن برای همه حتی كودكان جالب است. اگر مشاهده كردید كه كودكتان در حال انجام یكی از این بازی‌هاست، در مرحله اول سعی كنید خونسردی خود را حفظ كنید و آرام باشید.  خوشبختانه كودكان معمولا این بازی‌ها را انجام نمی‌دهند و فقط گاهی اوقات این رفتارهای پرخطر از آنها دیده می‌شود. اگر شما ناگهان با كودكتان برخورد كنید و از كوره در بروید، ممكن است فرزندتان تصمیم بگیرد این كار را به دور از چشمان شما انجام دهد كه در این صورت عواقب كار ممكن است بسیار بدتر شود.  
چاپ
نویسنده: بازیجو
تاریخ انتشار: 1392/10/11 00:20:59