×

مقاله بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد سری هشتم

بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد  سری هشتم























یکی از ویژگیهای بازی این است که باید مهارتی را به کودک آموزش دهد این مهارت می تواند خواندن،نوشتن،حرف زدن درجمع،ایجاد ارتباط با دیگران،نقاشی،ساختن سازه های جدید،جا افتادن حس مسئولیت پزیری  و ... باشد.
والدین وظیفه دارند با انتخاب اسباب بازی مناسب به شکل غیرمستقیم در شکل گیری مهارت ها در سرشت کودکان تلاش فراوان انجام دهند حتی اگر کودک ناتوان یا کم توان هم باشد .
پژوهشگران طبق تحقیقات خود بر این باورند که والدین نوشتن خاطرات روزانه و یا نامه ویا مطالعه را درخانه و درحظورکودکان انجام دهند تا کودکان ازرفتارهای آنها تقلید کرده وآنها هم قبل از ورود به مهد کودک و مدرسه مقدمات اولیه آموزش را یاد بگیرند .
باید این نکته را فراموش نکنیم که کودکان ازرفتارهای والدین تقلید کرده و سطح مهارت های خود را بدون اینکه خودشان بدانند بالا می برند مثلا خاله بازی خود تکرار زندگی واقعی است که از این طریق مهارت همکاری و هم فکری و مسئولیت پذیری ورفتار با همسالان و گذشت و مشارکت و یافتن دوست و خرید کردن و نظافت و ... را فرا می گیرند پس لازم به ذکر است که والدین هم مواظب رفتار خود در برابر کودکان باشند .
کانون های آموزش مانند مهد کودک ها وپیش دبستانی باید از بازی و اسباب بازی هایی برخوردارباشند که کودکان را برای ورود به مدرسه به صورت غیر مستقیم آموزش داده و آماده کند زیرا آموزش مستقیم دادن به کودکان آنها را از آموزش دلزده می کند.
توجه : اسباب بازی هایی که منجر می شود کودکان با خشونت رفتارکنند و این ناهنجاری را از طریق بازی و اسباب بازی یاد بگیرند و خشن بار بیایند باید والدین از خرید اسباب بازی هایی مانند : سی دی ، شخصیت های کارتونی عروسک های خشن ،تفنگ ، اسباب بازی هایی که صدای گوشخراش دارن  خود داری کنند.
نکته خیلی مهمی درباره خرید اسباب بازی این که باید مناست با سن کودک باشد یعنی اگر پایین تر  ازسن کودک باشد به دلیل راحتی بازی او را از تلاش و فعالیت بازمی دارد و در نتیجه کودک دسترسی به هدف برایش آسان خواهد بود و راحت طلب بار خواهد آمد و اگر بالاتر از سن کودک باشد بدلیل سخت بودن باز کودک نمی تواند انجام دهد  و دلزده خواهد شد و فعالیت را کنار می گذارد و در نتیجه کودک تفکر شکست را به خود تلقین کرده و این هم خود نوعی آینده کودک را به خطر می اندازد .
در انتخواب اسباب بازی باید آن وسیله اسباب بازی به واقعیت نزدیک باشد زیرا کودک بسیار حساس بوده و اگر اسباب بازی به کارش نیاید سراغ وسایل واقعی بزرگسالان مانند وسایل پزشکی و وسایل نجاری خیاطی و آشپزخانه و غیره ... خواهد رفت و از آنها استفاده خواهد کرد
اسباب بازی های مناسب هر دوره از سنین کودکان عبارتند از :
1 - از تولد تا سن هیجده ماهگی :
  جغجغه ،زنگوله،عروسک های پارچه ای،وسایل نقلیه ساده،مکعب ها،سوراخ دار،کتابهای پارچه ای و مقوایی کلفت،اسباب بازی های فشار دادنی صدادار،اشیاء شناور برای آب بازی،وسایل کشیدنی و هل دادنی،توپ های نرم
2- از هیجده ماهگی تاسه سالگی:
عروسک های قابل ششستشو،پیچ و مهره و چکش ومیخ پلاستیکی،سه چرخه،پازل های سه تا پنج قطعه،مکعب های درشت خانه سازی،وسایل نقاشی،کتاب های تصویری
3- از سه تا پنج سال:
عروسک ها و وسایل خانه ،پازل نه تا پانزده قطعه،وسایل نقلیه گواناگون،وسایل خمیر بازی،وسایل نقاشی،مکعب های ساختمان سازی اندازه بزرگ و متوسط،انواع لباس های مشاغل گوناگون
میتوانید در قسمت بازی های فکرو روحی در سایت بازیجو انواع اسباب بازی های نام برده در مقاله را خریداری نمایید
لطفا ادامه مطلب را در سری نهم دنبال کنید


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/12/06 23:56:29