میوه ها و سبزی ها
این پازل آگاهی لازم در مورد برخی میوه ها و سبزی ها و درختان و بوته های آنها به کودکان می دهد. درحین این بازی والدین می توانند شرایط رشد و فصل هر میوه و سبزی را برای کودکان خود شرح دهند.
کودکان علاوه بر کنار هم گذاردن قطعات پازل می توانند سه بازی دیگر نیز انجام دهند.
بازی 1- حافظه
برای 2تا4 بازیکن
پازل را پشت رو پهلوی یکدیگر روی زمین بچینید.
هر بازیکن دو قطعه از پازل را رو می کند. اگر دو قطعه با یکدیگر جور باشد بازیکن آن دو قطعه را برداشته و نزد خویش نگه می دارد.
اگر دو قطعه با یکدیگر جور در نیامدند بازیکن دوباره آنها را پشت و رو بر زمین قرار می دهد. تمام بازیکنان اجازه دیدن و محل قرار گرفتن آن دو قطعه را خواهند داشت.
این عمل به نوبت توسط همه بازیکنان انجام می شود تا تمام قطعات پازل از روی زمین برداشته شوند. برنده دارای بیشترین قطعات پازل خواهد بود.
بازی 2- جور کن، بازی کن
برای 2 بازیکن
تمام قطعات پازل را پشت و رو بین دو بازیکن تقسیم کنید. هر بازیکن قطعات پازل را روی یکدیگر قرار می دهد (ستونی از قطعات پازل بوجود می آید)
اولین بازیکن بالاترین قطعه پازل را برداشته و در وسط زمین بازی قرار می دهد. بعد بازیکن دوم بالاترین قطعه پازل خود را از ستون قطعات خود برداشته و روی قطعه وسط زمین قرار می دهد.
نفر دوم می تواند در شرایط زیر دو قطعه را از زمین بردارد:
هر دو قطعه میوه باشند
هر دو قطعه سبزی باشند
هر دو قطعه درخت یا بوته باشند
هر دو قطعه با هم جور باشند (مثلا درخت پرتغال با خود پرتغال و یا بوته پیاز با خود پیاز جور هستند)
اگر بازیکن دوم نتوانست چیزی از زمین بردارد بازیکن اول قطعه دیگری را بر روی زمین قرار می دهد و مانند بند قبل عمل می کند.
این عمل تا اتمام قطعات دو نفر ادامه می یابد. برنده بازی دارای بیشترین قطعه پازل خواهد بود.
بازی 3- بازی بردار و برنده شو
برای 2 بازیکن
تمام قطعات پازل را به 2 گروه تقسیم کنید. در یک گروه میوه ها و سبزی ها قرار دارند و در گروه دیگر درختان و بوته های آنها.
قطعات پازل هر گروه را پشت رو و روی یکدیگر قرار داده و دو ستون از آنها بوجود آورید و هر ستون از قطعه ها مقابل یک بازیکن قرار می گیرد.
هر بازیکن 4 قطعه از ستون مقابل خود را برداشته و تمام آنها را رو به بالا بر روی زمین قرار می دهد.
اولین بازیکن قطعات خود را با قطعات بازیکن دوم مقایسه نموده و در صورت یافتن دو تکه ی جور را برای خود بر می دارد. (به عنوان مثال بازیکن اول گیلاس دارد و بازیکن دوم درخت گیلاس . این دو جور هستند.)
بعد از برداشتن دو تکه جور توسط بازیکن اول، هر دو بازیکن 3 تکه پازل بر زمین خواهند داشت. هر بازیکن یک تکه جدید از ستون پازل مقابل خود برداشته و کنار 3 تکه دیگر خود قرار می دهد. تعداد قطعات جلوی هر بازیکن در هر زمان باید 4 عدد باشد.
بعد نوبت بازیکن دوم خواهد بود و بازی همین گونه تکرار می گردد.
اگر بازیکنی نتوانست تکه ی جور خود را از زمین بردارد (قطعات بازیکن با یکدیگر جور نبودند)، بازیکن می تواند یکی از قطعات خود را برداشته و زیر ستون قطعات خود قرار دهد. سپس قطعه جدیدی از بالای ستون خود برداشته و بر زمین قرار می دهد. اگر قطعه جدید بازیکن دوباره جور نباشد، نوبت به بازی بازیکن دیگر می رسد.