×

مقاله از هفت سالگی بیشتر بدانیم!

از هفت سالگی بیشتر بدانیم!
بیرون رفتن برای هفت ساله ها بسیار لذت بخش است. اکنون کمی از نیازمندی ها و بلا تکلیفی آن ها نسبت به سال های قبل از بین رفته و اشتیاق و حس کنجکاوی آن ها برای کارهایی که انجام می دهند بیشتر شده است. مهارت هایی مانند خواندن و ریاضیات به فرزند شما اعتماد به نفس می دهد و اشتیاق او را به درس و مدرسه زیاد می کند.
هفت ساله ها زیاد سوال می پرسند به دلیل این که آن ها بینندگان بسیار مشتاقی هستند و دوست دارند درباره هرچیزی بدانند. آن ها بزرگ شده و پیشرفت می کنند و قادرند رفتارهایشان را نسبت به گذشته تغییر دهند.

می توانند نظرشان را درباره بسیاری از چیزها بیان کنند آن ها به چهره های همسالان و بزرگ ترها نگاه می کنند تا بتوانند نظراتشان را به آن ها بگویند.
پدر و مادر برای آن ها همچنان مانند قبل است آن ها هنوز دوست دارند در آغوش گرفته شوند و محبتی که در سال های قبل وجود داشته و تقریباً از بین رفته را از سوی والدینشان دریافت کنند.
پس اگر در این سنین کودکتان ، فرزندی دیگر متولد شد و شما احساس کردید فرزند اولتان از این که توجه شما به کودک جدید معطوف شده است با استفاده از راه کارهای زیر به او برای گذشتن از این مرحله کمک کنید:

1. احساسات ناگفته فرزندتان را تصدیق کنید: قطعاً از زمانی که نوزاد جدید آمده است، خیلی چیزها عوض شد مدتی طول می کشد تا همه ما به آن عادت کنیم. حرف ها و نظراتتان را آرام و ملایم مطرح کنید. نگویید: مطمئنم تو از نوزاد جدید متنفری. بگویید باید برایت سخت باشد که مامان بیشتر وقتش را صرف نوزاد می کند و کمتر می تواند تو را در آغوش بگیرد. یا مطمئنم دلت می خواست به پارک برویم و منتظر نباشیم تا نوزاد بیدار شود. وقتی فرزندتان بداند که شما احساس او را درک می کنید، نیاز کمتری به جلب توجه شما خواهد داشت.

2. مراقب حرف هایتان باشید. تقصیر همه چیز را به گردن نوزاد نیاندازید: ما نمی توانیم به پارک برویم، نوزاد خوابیده است. ساکت باش! بچه بیدار می شود. یا بعد از این که پوشک نوزاد را عوض کدم به تو کمک می کنم. در این مرحله، کودک بزرگ دلش می خواهد هرچه زودتر نوزاد را بفروشد. دلایل و بهانه های دیگر ی بیاورید: الان مشغول هستم. بعد از ناهار خواهیم رفت. یا 4 دقیقه دیگر به تو کمک می کنم.

3. عشق و محبت های کوچک خود را بیشتر نشان دهید. بیشتر بگویید: دوستت دارم سهمیه روزانه در آغوش گرفتن کودک بزرگتر را افزایش دهید و زمانی را برای کتاب خواندن برای او یا انجام بازی با او اختصاص دهید. پس رفتن ها یا مشکلات رفتاری موقت طبیعی هستند و با کمی وقت و توجه بیشتر بهبود می یابند.

4. به خواهر یا برادر بزرگ تر بیاموزید که چگونه به نوزاد کمک کرده یا او را سرگرم کند. بگذارید خواهر یا برادر بزرگ تر هدایای نوزاد را باز کند و با دوربین از او عکس بگیرید. به و بیاموزید که جوراب های نوزاد را بپوشاند. بگذارید پودر یا روغن را روی بدنش بمالد و در هر زمان ممکن او را تحسین و تشویق کنید.

5. خواهر برادرها را با هم مقایسه نکنید، حتی در مورد موضوعات ساده ای مانند وزن آن ها به هنگام تولد یا این که چه موقع برای اولین بار سینه خیز رفته اند و یا چه کسی موی بیشتری داشته ممکن است بچه ها این جملات را به عنوان عیب جویی و انتقاد تلقی کنند.

اگرچه فرزند شما بزرگتر شده و نسبت به گذشته بهتر رفتار و صحبت می کند ولی هنوز به اندازه کافی بزرگ نشده و همچنان مانند گذشته به راهنمایی ها و تربیت شما نیاز دارد. سعی کنید انتظارهایتان به گونه ای باشد که با شرایط سنی او مطابقت داشته باشد. عادت کنید به جای دستور صادر کردن، به فرزندتان امکان انتخاب بدهید.

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/05/11 07:39:08