×

مقاله تنبلی تخمدان و ناباروری سری چهارم

تنبلی تخمدان و ناباروری سری چهارم














یائسگی یعنی تمام شدن دوره های قائدگی و اتمام خون ریزی پریود می باشد که در این حالت تخمدان ها دیگر تخمی آزاد نمی کنند احتمال بروز این پدیده  قبل از چهل سالگی اتفاق افتد هر چند دلایل مشخصی برای این روند وجود ندارد  ولی شرایط بخصوصی با بروز یائسگی زود هنگام در ارتباط می باشند که عبارتند از :
الف : شیمی درمانی یا پرتو درمانی
ب :  بیماری های دستگاه ایمنی بدن
پ :  مصرف دخانیات 
9- تاثیر زود گذر داروها
باروری باقطع داروها دوباره ایجاد می شود.
10 – اختلالات تیروئید
هیپرتیروئیدیسم یا  پرکاری تیروئید و هیپرتیروئید یسسم یا همان کم کاری تیروئید در سیکل پریود اختلالاتی را به وجود آورده  که آن هم منجر به بروز ناباروری می شود .
11- بروز سرطان در خانم ها
انواع سرطانهای خاص در خانم ها مخصوصا سرطان های دستگاه تولید مثل بیش از اندازه در ناباروری آنها تاثیر مخری دارد
توانایی تولید مثل خانم ها را دچار اختلالات ناباروری می کند .
 پرتودرمانی و شیمی درمانی کارکرد تولید مثل در خانم ها و آقایان را تحت تاثیر مخربی قرار داده و منجر به بروز ناباروری می شود .
دیگر عوامل پزشکی مؤثردر ناباروری عبارتند از :
بیماری های مانند کلیوی ، دیابت ، کوشینگ ، سلول های خونی داسی شکل .
عوامل خطر ناکی که برای هردوجنس مخالف امکان دارد پیش بیاید عبارتند از :
1 - خانم هایی که سن بالایی داشته  و حتی سنشان از سی و دوسال تجاوز می کند پتانسیل باروری درآنها رفته رفته کم می شود همچنین از نظر سلامتی بدن به دلیل مسن بودنشان دچار مشکلاتی می شوند که بارداری برای آنها یک مشکل سخت دیگر به حساب می آید و خطر سقط جنین بیشترمی شود . مردان چهل سال به بالا نیز از نظرقابلیت باروری توانشان نسبت به مردان جوان کاهش می یابد .
2 – مصرف دوخانیات در هر دو جنس منجر به کاهش توان باروری شده و حتی درصد احتمال درمان نیز خیلی خیلی کم بوده لازم به ذکر است که خطر سقط جنین در این گروه ها بیشتر می باشد  .
3 – سبک زندگی و بی تحرکی خانم ها منجر به چاقی شده و در این صورت درصد احتمال ناباروری بیشتر می شود و شمار اسپرم مردان تحت تاثیرچاقی آنها قرار گرفته و  ناباروری بروز می کند .
4 – خانم هایی که نوساناتی درمیزان تغذیه دارند و دچار  بیماری هایی مانند : انورکسیانروزا (بی اشتهایی عصبی ) و بولیمیا (پر خوری عصبی ) آن هم از رژیم غذایی پر کالری و بدون محدودیت پیروی می کنند و یا خانم هایی که بیشتر از گیاهان تغذیه می کنند برای اینکه از دریافت بعضی از ریز مغذی هایی  مهم مانند : ویتامین B 12  ، روی ،آهن و اسید فولیک محروم می مانند دچار ناباروری می شوند .
5 – یکی دیگر او عوامل ناباروری فعالیت بدنی بیشتر از هفت ساعت در هفته می باشد که کار کرد تخمدانها را نیز با اختلالاتی روبرو می کند .
6 – طبق تحقیقات انجام شده میزان مصرف زیاد کافئین در هر دوجنس مخالف منجر به کاهش در صد باروری و افزایش خطر سقط جنین در خانم ها می شود .
روش های درمان خانم های که مشکل نابارور دارند .
  گنادوتروپین (رپروکسن) - استفاده ازداروهای به نام کلومیفن (کلومید ، سروفن ) -  F براول ،گنال. هورمون تحرریک کننده فولیکول- مهار کننده های آروماتاز- متفورمین (گلوکوفاژ ) - بروموکریپتی



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/08/13 04:53:25