×

مقاله تنبلی تخمدان و ناباروری سری سوم

تنبلی تخمدان و ناباروری سری سوم














تخمک در طول لوله های فالوپ حرکت کرده وبعد از آزاد شدن تا بیست و چهار ساعت می تواند زنده بماند بارور شود .
زمانی که آمیزش 1 یا 2 روز قبل از آزاد شدن تخمک انجام گیرد امکان به وجود آمدن حاملگی بیشتر است . 
حاملگی در اثر لقاح اسپرم با تخمک در لوله های فالوپ انجام می گیرد تا هفتاد و دو ساعت اسپرم توان باروری تخمک را دارا می باشد برای این کار باید  همراه تخمک در لوله فالوپ قرار گیرد برای این که اسپرم بتواند خود را به محل مورد نظر (در لوله فالپ به تخمک) برسد باید مرد مهارت نعوض و انزال کافی برای رساندن مایع منی که حاوی تعداد اسپرم ها به اندازه کافی و اشکل صحیح و حرکت در مسیر درست برخودار هستند  را  به درون واژن خانم برساند و خانم ها نیز باید واژن و رحم خود را تمیزو سالم  نگاه دارند تا مسیر برای حرکت اسپرم به طرف تخمک هموار باشد وقتی که اسپرم خود را به تخمک رساند و عمل لقاح انجام گرفت تخمک جابجا شده و خود را به رحم می رساند و در آنجا به دیواره رحم می چسبد و فرایند رشد نه ماهه جنین آغاز می گردد این فرایند در زوج ها متفاوت است ولی در نهایت به تولد نوزاد می انجامد .
گاهی هردو والدین و زمانی یکی از آنها بنابه دلایلی در فرایند پیچیده بارداری دچار مشکل شده و منجر به بروز ناباروری می شوند .
به طور کامل به میزان چهل الی پنجاه درصد از وجود اختلالات در خانم ها ، ناباروری ایجاد می شود .
گاهی حدود سی الی چهل درصد به دلیل وجود اختلالاتی در هر دو زوج با فرایند  ناباروی روبرو می شوند .
به میزان بیست درصد از وجود اختلالات در مرد ها فرایند ناباروری بروز می کند.
عوامل مؤثر در خانم ها که منجر به ناباروری می شود عبارتند از :
1 - بروز اختلالات در تخمدانها
2 – افزایش میزان هورمون پرولاکتین (هورمون تحرک کننده رشته های شیری در پستانها).در خانم هایی که باردار و یا شیرده نیستند افزایش این هورمون که امکان دارد در اثر مصرف برخی از دارو ها ایجاد شود (امکان تولید شیر در سینه ایجاد شود ) به تخمدانها تاثیر مخری گذاشته تخمک گذاری را با مشکل روبرو می سازد و حتی منجر به بروز تومور در هیپوفیز می گردد .
3 – سندرم تخمدان پلی کیستیک . با بروز این سندرم در بدن به تولید هورمون به نام آندوروژن کرده که به تخمک گذاری نیز تاثیر مخربی گذاشته و همچنین با مقاومت چاقی و انسولین در ارتباط می باشد .
4 – ورم اندومتریوز
5 – آسیب های رسیده به لوله های فالوپ
6 – فیبروئید کیستیک خوش خیم رحمی
تومور های خوش خیمی هستند که در جداره رحم جای دارند بیشتر درخانم های سی الی چهل سال ایجاد می شوند این تومورها به احتمال خیلی کم بستن لوله های فالوپ را منجر می شوند تا ایجاد ناباروری کنند اما این تومورها بیشتر روی تخم بارور شده تاثیرخیلی مخربی می گذارند .
7 – چسبندگی های در لگن
پس از عفونت رحمی و آپاندیسیت یا عمل ها جراحی رحمی و شکمی این ارگانها به صورت بافت همبند در محل زخم همبندی ایجاد می کنند  که در بروز ناباروری بی تاثیر نیستند .
8 – یائسگی زود رس  یا آمنوره (قطع پریود).
لطفا ادامه مطلب را در سرس چهارم دنبال کنید .



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/08/11 13:46:07