×

مقاله راهنمای تهیه اسباب بازی مناسب برای نوزادان

راهنمای تهیه اسباب بازی مناسب برای نوزادان
















اسباب بازی
چیست ؟ همان طور که از اسمش پیداست وسیله ای برای بازی محسوب می شود ولی باید والدین دقت کنند که کدام اسباب  بازی برای کودکشان مورد نیاز است همان را صحیح تهیه  انتخاب کنند  زیرا کسب مهارت های زندگی در کودکان از طریق بازی با اسباب بازی می باشد .
امروزه انواع اسباب بازی برای کودکان اختراع شده خریدن اسباب بازی گران مهم نیست بلکه مناسب سن کودک باید باشد . از سن یک تا پنج سالگی اسباب بازی هایی که خودشان حرکت می کنند را نباید برای کودکان خرید  اسباب بازی هایی مانند : ماشین هایی که توسط باطری کار می کنند. زیرا هدف این است که کودک خودش فعالت کند و حس حرکتی او شروع به کار شود .
کودکان توان شناخت مفهوم اسباب بازی را از سن شش ماهگی به دست می آورند از نظر علم شناسان برای کودکان زیر یک سال باید اسباب بازی تهیه کرد .آنها از دوره سنی نه تا دوازده ماهگی به اسباب بازی خود دل می بندند وشیفته آن می شوند شاید دیده باشید که  قبل از سن شش ماهگی  اگر اسباب بازی را به نوزاد بدهید او بی تفاوت به آن می نگرد و بعد از گرفتن اسباب بازی به طرف چشمان خود برده و  فقط تکان می دهد .
از آنجا که کودکان از طریق دهانشان برای  شناخت هر چیزی استفاده می کنند مثلا اسباب بازی ها را به دهانشان می برند  باید در پاکیزه نگاه داشتن اسباب بازی های کودکان دقت شود زیرا  امکان انتقال میکروب به بدن کودکان از راه دهان مهیاست . یکی از خصوصیات مهم اسباب بازی های کودکان زیر دو سال این است که از قطعات ریز جدا شونده ساخته نشده باشد زیرا کودک آن هارا جدا کرده و می بلعد و این کار امکان خفه شدن او را در پی دارد پس جلوگیری ازخطر اسپیراسیون ( براثر سرفه پریدن قطعه ریز به ریه و مصدود کردن آن )وظیفه والدین و کسانی که با کودک سرو کار دارند  را بیشتر می طلبد  .
اسباب بازی های کودکان سه ساله می تواند اتوماتیکی هم باشد اما نباید خیلی صدای بلند داشته باشد زیرا باعث ایجاد حس خشونت در کودکان شده و پرخاشگر بار می آیند  در آینده هم به حس شنوایی کودک صدمه وارد می آورد و دچار افت شنوایی می شود  و یک خصوصیت دیگر اسباب بازی ها این است که نباید خطری توسط اسباب  بازی همسالان کودک را تهدید کند یا اینکه کودک بتواند به وسیله آن اسباب بازی به دوستان و همبازی های خود صدمه بزند  اسباب بازی هایی مانند : هفت تیر هایی که گلوله های از آن پرتاپ می شود ، تیر و کمان ، تیرو نشان که تیر های آنها نوک تیز هستند و هنگام پرتاپ کردن در صفحه هدف فرو می روند، شمشیر های تیز .
یکی دیگر از مواردی که والدین در خرید اسباب بازی باید دقت بیشتری بکنند باید متناسب با جنس کودک  و فرهنگ جامعه خود اقدام به تهیه اسباب بازی بکنند. برای دختر بچه ها عروسک هایی با پوشش مناسب و برای پسر بچه ها ماشین و هواپیما خرید کنند. 
خرید اسباب بازی به روزهیچ اشکالی ندارد ولی در عین حال به کودکان معنای محرومیت را نیز آموزش داده شود .
از اسباب بازی می توان به عنوان یک جایزه استفاده کرد مثلا وقتی مسئولیت یبه کودک محول شود اگر درست انجام داد برایش همان اسباب بازی را که دوست دارد تهیه کرد بدین ترتیب او یاد می گیرد تا مسئولیت پذیر بار بیاید .
توجه داشتن والدین به بزرگ شدن کودکان  مستلزم این است که باید اسباب بازی او هم پیچیده تر باشد تا ذهن کودک را به چالش بکشد و هدف نهایی از تهیه اسباب بازی برای کودکان کشف استعداد های بلاقوه کودکان می باشد زیرا فقط از این راه امکان شکوفایی استعداد های نهفته کودکان وجود داد .



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/23 13:02:27