×

مقاله بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد سری چهارم

بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد  سری چهارم

















از نظر جسمانی و فیزیکی کودک بیشترین حرکاتش را از راه بازی کسب می کند اسباب بازی که کودک دوست دارد اگر تهیه شود در هنگام بازی کودک لذت فراوان می برد و درصد توان یاد گیری را در کودک بالا می برد زیرا بارها و بارها به سراغ آن رفته و از بازی با آن به وجد می آید در حقیقت بازی کودک با اسباب بازی شخصیت کودک را به نمایش می گذارد و به کودک هویت می بخشد این اسباب بازی امکان دارد خیلی گران یا خیلی ارزان باشد .هر بازی سالمی که کودک به آن می پردازد دارای ارزشهای مختص به خود می باشد که این ارزش ها عبارتند از :
اهمیت بدنی تربیتی اجتماعیآموزشیاخلاقی
1 : اهمیت بدنی ، بازی هایی که همراه با تلاش و تحرک توام هستند باعث رشد عظلانی و اندام های کودک شده که این خود دارای اهمیت بسیاری می باشد و یک فایده مهم هم دارد که  انرژی زیاد کودک را به حد تعادل می رساند اگر این انرژی اضافی از درون کودک تخلیه نشود و سرکوب شده ودر درون کودک انباشته شود باعث به وجود آمدن مشکلاتی مانند عصبی بودن و پرخاشگری و نا آرامی می شود .
2 : اهمیت تربیتی ، همانطور که در قبلا اشاره کردیم بازی به کودک شخصیت می دهد و باعث به وجود آمدن تغییرات چشمگیری در روحیات کودک می شود که این ها همه کودک را از مرحله ها رد کرده و به پیشرفت ها  سوق می دهد به دیت ترتیب نقش بازی در تربیت کودک بر همگان آشکار می گردد .
3 : اهمیت  اجتماعی  ، در هین بازی رفتار کودک خصوصا زمانی که  فرد بیگانه و دیگری را که غیر از افراد خانواده می باشد به بازی خود شرکت می دهد این بیانگر آن است که کودک می تواند با افراد غیر خودی هم ارتباط برقرار کند که این امر از توانایی  کودک در رابطه با  حل مسائل ومشکلات اجتماعی  افزایش می دهد .
4 : اهمیت آموزشی ، روش بازی با اسباب بازی ها متفاوت کودک را به شناخت انواع رنگ ها و شکل ها و اندازه ها و اشیاء مختلف و اهمیت آنها سوق می دهد دنیای اسباب بازی ها ی پیرامون کودک او را با حواس پنجگانه خود یعنی حواس بینایی و شنوایی و بویایی و چشایی و لامسه آشنا می سازد و کسب این مهارت به کودک کمک می کند تا او بتواند دنیای واقعی را از دنیای خیالی در ذهن خود جدا کند و تفاوت ها را بفهمد
5 : اهمیت اخلاقی  ، کودک وقتی به بازی مشغول می شود در جریان بازی با چیزهای بد و خوب  روبرو می شود و در می یابد که چه چیز مناسب است و چه چیز بد است و بدین ترتیب که اگر بخواهد در بازی او را هم شرکت بدهند باید  خصوصیاتی مانند : مسلط به خود ، صادق ، امانت دار ، عادل ، مرتب و منظم ، واقع بین و دارای کردار نیک باشد
بازی هایی که کودکان بیشتر به آنها علاقه نشان می دهند عبارتند از :
1 : بازی هایی که قانونی در آن وضع نشده باشد . این بازی ها دارای هیچ مقررات و قانون و قاعده ای نیستند خوصیات بارز این بازی آن است که انفرادی به وقوع می پیوندد به عبارتی دیگر کودک هر طور که دلش بخواهد بازی می کند و اگر هم خسته شد بازی را متوقف می کند .
2 : بازی های نمایشی و شورو هیجان آفرین . این بازی ها از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا به کودک کمک می کنند در زمان برخورد با  تنگناها و محدودیت های  دنیای حقیقی که به نوعی به او تحمیل می شوند  قادر باشند رهایی یابند  بازی های نمایشی مانند آیینه عمل کرده و به  او این امکان را می دهند تا فرهنگ جامعه خود را منعکس کند .
3 : بازی های تخیلی .همانطور که از نامش پیداست این بازی با تخیل و اندیشه کودک سرو کار دارد هنگامی که کودک در بازی نقشی را برعهده می گیرد برایش دارای خیلی هیجان انگیز است انگار در دنیای حقیقی خود نمایی می کند .
4 : بازی هایی که خلاقانه و سازنده هستند . این بازی ها به کودک این توان را می بخشند که او قادر باشد  توسط خلاقیت ذهنی خود از کمترین امکانات ممکن بیشترین بهره را بردارد  بازی هایی مانند :
 الف -  اختراع کردن
ب – طراحی
پ – نقاشی با مداد رنگی و آبرنگ و گواش و رنگ روغن
ت – آواز خواندن و قطعه نوازی توسط الات موسیقی .
5 :  بازی های تکی و اختصاصی . کودکان گاهی اقدام به  بازی های تک نفره می کنند و برای سرگرم کردن خود به صورت انفرادی سعی می کنند به جمع آوری اشیای مانند صدف ها تمیز و سنگ های رنگارنگ  روی بیاورند و آنها را در یک جای بخصوصی مانند کلکسیون نگهداری می کنند و از این طریق احساسات مالک بودن را نسبت به چیزها  به شکل علنی در واقعیت به اجرا می گذارند
6 : بازی های غیر انفرادی  و دورهمی . این بازی ها دارای قوانین و مقرراتی هستند که هدف خاصی را دنبال می کنند و وضع این قوانین از طرف بازی کنانی که از احترام خاصی برخودارند تعیین می شوند .
لطفا ادامه را در سری پنجم دنبال کنید


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/11/29 22:56:45